OSLO LUFTHAVN/GARDERMOEN: På Oslo lufthavn forventer de 94.000 reisende fredag, men i morgentimene har det gått problemfritt for seg, rapporterer Nettavisens reportere på Gardermoen.

– Vi forventer 94.000 reisende i dag, så vi nærmer oss 100.000 etter pandemien og er veldig glad for det. Utover ettermiddagen forventer vi høyere trafikktall, men vi har bemanning nok til å håndtere det, forteller Lufthavnsdirektør Stine Ramstad Westby på Gardermoen, til Nettavisen.

Westby opplyser at de ikke har hatt kaotiske tilstander på Oslo lufthavn, som det vi har sett på andre europeiske flyplasser.

– Det forventer vi at ikke skal skje heller, men folk må være forberedt på at det er mange som skal ut å reise i dag. Så det å ta av skylappene litt når du ankommer flyplassen, er en god idé, sier hun.

– Vær godt forberedt

Det er så langt i dag ingen kanselleringer i flytrafikken på grunn av flyteknikerstreiken, opplyser SAS, Norwegian, Widerøe og Flyr til NRK.

Flyselskapene forventer heller ikke noen kanselleringer utover dagen som følge av den pågående streiken. Enkelte andre avganger fra norske flyplasser er innstilt av andre årsaker.

Hos Widerøe er 14 avganger innstilt av andre grunner, det samme gjelder seks SAS-avganger og to Flyr-avganger, ifølge Avinors oversikt.

Lufthavnsdirektøren ved Oslo lufthavn har noen gode tips til de som skal ut å reise fredag.

– Bruk så mye digitale løsninger som du kan. Sjekk inn via telefonen din og bruk automatisk leveranse av bagasje, råder Westby.

I tillegg til å ta forholdsregler før du kommer til sikkerhetskontrollen.

– Ta ut det som skal ut av vesken og vær godt forberedt.

Få de siste trafikkmeldingene

I ØBs alltid-oppdaterte trafikkfeed får du trafikkmeldinger fra hele Østlandet - døgnet rundt.