KOLBOTN: Bane Nor har sendt ut nabovarsel til dem som bor langs Østfoldbanen og som blir berørt av det støyende arbeidet på jernbanesporene i denne omgangen. Arbeidet starter ved Bekkelaget og fortsetter ned mot Solbråtan stasjon. Det begynner klokken 18 lørdag kveld og fortsetter til rundt klokken 04 natt til søndag.

– Det er en pakkmaskin som flytter seg hele tiden. Når den pakker ved sporveksler, tar det litt lengre tid. Nå de pakker på linja, sier vi 500 meter i timen. Antatt lydnivå hos nærmeste naboer som er berørt, er 60 desibel, forteller Roy Sundsby Hansen, koordinator ved Drift og teknologi ved Bane Nor.

Blir stillere og jevnere

Slik forklarer Hansen hva en pakkmaskin gjør.

– Det er en maskin som tar tak i skinnegangen, løfter den opp og så kommer det noen spett som går utenfor skinnene og pakker pukken under skinnene. Det er en del av det generelle vedlikeholdet for at det skal bli mindre støy og toget får en jevnere gange fordi skinnene bli tettere.

Ifølge koordinatoren vil beboere langs Østfoldbanen oppleve at det er mye virksomhet på sporene denne helgen. Det pakkmaskinen skal gjøre, er bare en liten del av det som skjer. Men maskinen står altså ikke stille og flytter seg videre ettersom pakkingen skjer. Naboene vil derfor ikke bli utsatt for støy over lengre tid.