NORDRE FOLLO: I vår ble det som kjent klart at Senkveld var en saga blott, og at Helene Olafsen ga seg som programleder på tv.

Men snowboard-stjernen og TV-kjendisen fra Nordre Follo, som nå er bosatt på Nordstrand, er ikke helt klar for å legge vekk kameraene ennå. I helgen er det klart for premiere på TV2s nye storsatsing, «Norges nye megahit».

Denne høsten skal et knippe kjendiser konkurrere om å lage din nye favorittlåt, og Olafsen er en av deltagerne.

– Midt i blinken

Ifølge Olafsen selv, er dette konseptet midt i blinken.

– Det er jo et fantastisk konsept som trykker på alle knappene mine. Jeg gleder meg veldig til å være i studio sammen med de som kan lage musikk, forteller hun til tv 2 i pressemelding.

Olafsen er helt åpen om at hun ikke har noen erfaring innen musikk fra tidligere, og at hun ikke helt vet hva hun har sagt «ja» til.

– Jeg har ingenting der å gjøre, og får svettetokter hver gang jeg husker på at jeg har takket «ja» til dette. Det er noe med at talentet ikke henger sammen ved viljen, fortsetter hun.

Hun har også skrevet litt om deltagelsen på sin Instagram.

– Åå dette skjer! Har i et øyeblikk med fraværende selvinnsikt sagt ja til å være med #norgesnyemegahit – en slags Skal vi Danse bare med låtskriving og synging. Jeg tror det blir tullete gøy, men har aldri grua meg så mye til å drite meg ut. Det eneste jeg veit om musikk er at jeg liker det, så alle tips mottas med takk. Takk for meg, skriver Olafsen i posten, som du kan lese her:

Seerne bestemmer

Hver av sendingene har en bestemt tematikk som låtene har sitt utspring fra. Og ikke helt ulikt andre TV-konsepter er det også her opp til seerne å stemme frem sin favoritt. Den som havner nederst på hitlisten i hver sending ryker ut.

Det som kanskje er litt spesielt, er at denne personen blir erstattet av en ny kjendis som kommer inn som utfordrer. De som er med til finalen, skal fremføre sine mest populære låter der, og så skal altså seerne kåre Norges nye megahit.

Så blir det da spennende å se om vår lokale heltinne vil nå helt opp.

Flere lokale

Men det blir ikke bare Olafsen vi får se av lokale tryner i programmet. Også Christine Dancke (37) fra Nordre Follo er med som mentor i programmet.

Dancke er kanskje mest kjent for programlederrollen i NRK P3, hvor hun ble omtalt som «Gudmoren». Hun er også rapper, DJ og musikkanmelder – for å nevne noe.

Mentorene som skal hjelpe deltagerne er i tillegg til Christine Dancke: Lise Karlsnes, Daniel Kvammen, Ole Evenrud, Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Myra. Noen av landets beste musikkprodusenter er også med på laget; Anders Nilsen, Jesper Borgen, Gucci Caliente, Mathias Nilsen og Erik Smaaland. Norges nye megahit har premiere på tv 2 og tv 2 Play den 20. november klokken 20.