I ØBs gamle lokaler får du hjelp til ny jobb

NYTT TILBUD: Patric Pitic (fra venstre) og Ole Daniel Aarnes er to av de 33 brukerne av Muligheten, som drives av Inger Christine Tennøe, prosjektleder Agathe Kleppe, Helle Rødahl og Mona Huuse.

NYTT TILBUD: Patric Pitic (fra venstre) og Ole Daniel Aarnes er to av de 33 brukerne av Muligheten, som drives av Inger Christine Tennøe, prosjektleder Agathe Kleppe, Helle Rødahl og Mona Huuse. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nav-ansatte og brukere har vært i gang siden 15. juni. Mandag var det offisiell åpning av Muligheten i Idrettsveien i Ski.

DEL

SKI: – Muligheten er et aktivitetstilbud i regi av Nav Ski der vi gir tett, arbeidsrettet oppfølging av brukere som står uten jobb, forklarer prosjektleder Agathe Kleppe.

Muligheten holder til i ØBs gamle lokaler i gågata i Ski, og har åpent hverdager fra klokken 9 til 13. Her får brukerne hjelp til CV-skriving, trening i jobbintervju, drar ut og snakker med arbeidsgivere eller inviterer ulike bedrifter på besøk. Gjengen har vært innom Frivilligsentralen, besøkt Kjeppestadveien. I forrige uke sto Stortinget for tur.

LES OGSÅ: Fastlegene var uforberedt på journalendring

– Dette er basert på aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottagere, opplyser Kleppe.

– Og riset bak speilet er?

– Det er trekk i ytelse. Men det er ikke det vi er opptatt av. Her skal brukerne få noe. Dette skal være et tilbud, ikke en straff, slår prosjektlederen fast.

I tillegg til å spise lunsj sammen, er det også satt av tid til fysiske aktiviteter som ballspill eller en tur ut i frisk luft.

Tettere oppfølging

Ole Daniel Aarnes har vært med siden starten 15. juni. 23-åringen har en master i dataanimasjon, men har slitt med å skaffe seg en jobb som er relevant for utdanningen sin. For Aarnes har Muligheten vært en sjanse til å få inn litt rutiner og en ramme rundt hverdagen.

– I stedet for en samtale med en saksbehandler én eller kanskje to ganger i uken, er dette en tettere oppfølging og et godt samhold i gruppen. Alle hjelper alle, understreker han.

LES OGSÅ: Dette kan du få av Nav 

– Hva er som har viktigst for deg disse tre månedene?

– I stedet for bare å søke jobber som jeg er kvalifisert for, har jeg fått hjelp til å tenke i andre baner. Jeg har også fått oppfølging til å ringe arbeidsgivere og ta kontakt.

Hver tirsdag stiller Aarnes opp på datakafeen for seniorer på Frivilligsentralen i Ski.

– Det er frivillig arbeid og ikke betalt. Men det er godt å ha på CV-en, sier Ole Daniel Aarnes bestemt.