Gå til sidens hovedinnhold

Ida (27) fra Nordre Follo topper KrFs stortingsliste i Akershus

Den tidligere kommunestyrerepresentanten fra Nordre Follo er på toppen av partiets stortingsvalgliste - neste år er det valg.

NORDRE FOLLO: KrFs nominasjonsmøte i Akershus har valgt Ida Lindtveit Røse (27) fra Oppegård som listetopp til stortingsvalget i 2021. 67 delegater deltok på nominasjonsmøtet ble avholdt digitalt 23. november.

Røse ble for alvor kjent i rikspolitikken da hun vikarierte som barne- og familieminister under Kjell Ingolf Ropstads foreldrepermisjon. Til daglig er Ida Lindtveit Røse gruppeleder for Viken KrF på fylkestinget, og hun har også vært kommunestyrerepresentant for gamle Oppegård kommune.

- Jeg er utrolig glad og stolt over tilliten til å være førstekandidat til stortinget for Akershus. Som førstekandidat vil jeg gjøre det jeg kan for å få løfte de sakene som er viktigst for oss i KrF. At familiene i større grad kan få styre sin egen hverdag, at alle – uavhengig av alder eller situasjon – får god oppfølging og gode helsetjenester og at de aller fattigste i verden får et bedre liv, med utdanning, tilgang til vaksiner og økonomisk vekst, sier Lindtveit Røse i en pressemelding.

Folk trodde Berit var utbrent. Det viste seg å være noe mye verre

Har trua

KrF har ikke stortingsmandat fra Akershus i dag. Røse har tro på at det er realistisk å få en plass på Stortinget i valget i 2021.

- Jeg gleder meg til å drive valgkamp og til å kjempe for viktige gjennomslag sammen med de andre kandidatene og KrFere i hele Akershus, avslutter Ida Lindtveit Røse.

Kommentarer til denne saken