TJØME: Ida Lindtveit fra Oppegård ble valgt som ny leder på KrFUs landsmøte på Tjøme i helgen. Hun overtar etter Emil André Erstad.

- Jeg er både glad og takknemlig for at KrFU viser meg denne tilliten, sier Ida Lindtveit, nyvalgt leder i ungdomspartiet

Hun gleder seg til å ta fatt på ledervervet og har mange tanker om hvordan hun vil utvikle KrFU videre, skriver KrFU på sin Facebook-side.

- For KrFU er unges psykiske helse en viktig hjertesak. Unge sliter mye mer enn før. Flere enn noen gang går på antideprisive medisiner. Barn og unge lever med et krysspress, og de føler de må prestere og være best på alle områder.  Vi vil be Stortinget om å behandle et forslag om en opptrappingsplan for psykisk helse. Dette vil jeg fremme gjennom KrFs stortingsgruppe, sier Lindtveit.

Hun ønsker å være en tydelig leder.

- Jeg vil lede et ungdomsparti med en tydelig stemme. Vi skal være klar på våre prioriteringer og vår politikk. Både ovenfor KrF og andre partier, sier Lindtveit. 

slik løs valgkomiteens innstilling:

- Lindtveit har vist et stort engasjement som 1. nesteder. Hun har mange gode visjoner og mål for KrFU fremover, og vi tror hun kan være en tydelig talskvinne for våre saker.