Gå til sidens hovedinnhold

Elisabeth (16) fra Ski gikk videre i Idol

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: - Det er helt surrealistisk. Jeg husker nesten ingenting, forteller Elisabeth Welde fra Ski etter episode åtte i årets Idol-sesong.

Som en av rundt 3000 gryende sangfugler, fikk hun prøve seg foran det nye dommerpanelet i den niende sesongen av Idol på TV 2.

Selv om Elisabeth selv sier hun ikke er redd for å hoppe ut i nye situasjoner, var hun ekstremt nervøs før hun fremførte "Hounddog" av Elvis Presley for blant andre Kolbotns egen musikkstjerne, Vinni. Han sitter i dommerpanelet sammen med artist og låtskriver Ina Wroldsen, musikkansvarlig i Dagbladet, Sandeep Singh, og Gunnar Greve som er med for fjerde sesong på rad.

- Dette var skummelt, innrømmer 16-åringen til ØB.

Liker blues og soul

Elisabeth Welde går første året på musikklinjen på Ski videregående skole, og har sunget hele livet. På skolen er sang, eller stemmen, hovedinstrumentet, men hun spiller også piano og gitar.

- Musikk er en naturlig del av meg. Jeg tenker ikke over det, det er bare alltid der, sier hun.

Elisabeth ble introdusert for Elvis under skolens oppsetning av "Grease" og har siden blitt glad i Elvis.

- Jeg liker blues og soul. Jeg synes stemmen min passer best til det.

Gjennom nåløyet

Elisabeth er en av de 111 som går videre fra auditionbyene Bergen, Trondheim og Oslo til såkalt dommerutvelgelse i Oslo. De starter allerede fredag denne uka.

Hvilke tanker gjør du deg om at du kom videre?

Det tar litt tid før hun svarer.

- Det er vanskelig å beskrive. Dette er en helt ny verden for meg, og en lærerik opplevelse. Det er fint å være med flere som heller ikke har gjort dette før.

Hun vet konkurransen er tøff og har med seg en reflektert læresetning inn i TV-sirkuset: Forvent det verste, håp på det beste.

- Jeg er så glad for alle som støtter meg av familie og venner. Responsen har vært mye større enn jeg trodde.

Har målet klart for seg

Svaret på neste spørsmål kommer som ei kule. Hva er målet?

- Jeg skal vinne!

- Hvordan skal du klare det?

- Jeg skal ikke være redd, og jeg skal ikke psyke ut meg selv. Alle kan tvile, men jeg kan ikke være min største konkurrent. Alle her er så flinke og nivået er så høyt. Jeg må bare konsentrere meg om meg selv og mitt mål.

Kommentarer til denne saken