FOLLO: Tar man en titt på Yr.no, ser det ut som det kan bli litt sludd eller snø natt til onsdag og onsdag morgen.

Fortsatt grått

Når ØB snakker med vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt tidlig tirsdag ettermiddag, sier han at det er en mulighet til at det kan bli et lite dryss etterhvert.

– Vår får nå litt synkende temperaturer de neste dagene, og da vil nok temperaturen etter hvert komme ned mot null og kanskje smyge seg litt under null, sier han og antyder at det kan bli et par-tre kuldegrader.

– Det blir fortsatt en grå værtype, men det kan komme litt nedbør ut av skyene dann og vann. Når temperaturene går ned mot null, vil det være snø, den nedbøren som kommer. Men det blir ikke snø som kan brukes til noe; bare et lite dryss av snøfiller. Men det lyser kanskje litt opp i den høstmørke kvelden.

Usikkert

Å lage snømann eller spenne på seg skia er kanskje ikke det man bør planlegge de nærmeste dagene.

– Men det er kanskje litt større muligheter når vi ser utover neste uke. Da er det ting som tyder på at vi kanskje får litt mer nedbøraktivitet igjen, samtidig som vi beholder minusgradene. Det er litt usikker, men mandag og tirsdag er det en lite mulighet for at vi får et påfyll av snø. Men det gjenstår å se hvor mye som kommer og om temperaturen kryper over null igjen, understreker han.

Men nedbøren som kommer resten av denne uken, vil uansett mest sannsynligvis komme som sludd eller snø.

– Så vinteren kommer ikke nødvendigvis for å bli nå heller?

– Det ser ut til at vi er på vei inn i en periode med lavere temperaturer. Ser man i store trekk på de neste to ukene, ser det ut til å bli litt mer vinterlige temperaturer. Ikke streng kulde, men litt mer vinterlig.

Samtidig kan det altså komme blaff med temperaturer over null grader.