NORDRE FOLLO: Det er ikke alltid lett å vite hva man skal finne på i helgene, men her skal du få et godt tips – pumptrack.

Det er ikke så verken skummelt eller fremmed som det høres ut som. Det er enkelt og greit en sykkelbane, hvor du uansett ferdighet, kan oppnå både spenning og moro, og det er også noe hele familien kan være med på.

I denne lenken, kan du lese artikkelen om åpningen av banen som var forleden dag.

La oss ta forklaringen først. En pumptrack-bane er en lukket sykkelrunde, med en serie med både kuler, doseringer og hopp, og formålet er at du skal pumpe deg gjennom banen istedenfor å tråkke på pedalene, men det er helt innafor å gjøre det også.

Alt du trenger er en sykkel, men vi vil anbefale enten en BMX-sykkel, eller en hybridsykkel. Raceren og karbonsykkelen kan du spare til Strava-turen langs asfalterte veier.


Gjør som du vil, vær deg sjøl

Kort fortalt er det ingen 100 prosent fasit på hvordan du skal sykle disse banene, men det gøyeste er hvis du får til pumpeteknikken.

Om dette ikke behager deg, er det helt greit å tråkke seg rundt med pedalene også. Det viktigste er at du har det gøy på din egen måte, og dette er noe av det som er det beste med pumptrack. Det er utrolig lavterskel.

Se gjerne på denne videoen. Den gir en kort og god innføring:

Her finner du banene

De tre store banene lokalt, finner du i Ski, på Kolbotn og på Siggerud. Alle disse er tilrettelagt for barn og unge, men også voksne kan kose seg der.

Her er kart til banene. Vi ønsker deg en hyggelig tur, og husk å ta på deg sykkelhjelp og annet nyttig sikkerhetsutstyr.