Vår kjære og livsglade venn, tidligere ordfører i Oppegård, Ildri Eidem Løvaas, døde brått og uventet den 7. august, bare 56 år gammel.

Vi er mange som sitter sjokkerte og sorgfulle tilbake både i Oppegård, i Høyre, og i vennekretsen. Verden har blitt en flott kvinne fattigere. Familien har mistet en ektefelle, en mor, datter og søster – den kjæreste.

Ildri ble innvalgt i kommunestyret i Oppegård i 2003, hun ble varaordfører, leder i Utvalg for Kultur og oppvekst, og ble så ordfører for Oppegård kommune (H) i perioden 2009 til 2015. Ildri var en tydelig og sterk Høyre-politiker helt fra sin ungdom, og allerede fra 1987 var hun sekretær for Unge Høyres Landsforbund.

De senere årene er det Norges Blindeforbund som har hatt gleden av Ildris innsats, blindesaken sto alltid hennes hjerte nær.

Ildri var en sterk kvinne, hun var stø som fjell på egne meninger, var kjapp i replikken med en underfundig humor. Ildri var glad i mennesker, i hennes ryggmarg satt en tro på at alle mennesker har lik verdi, at alle skulle ha rett til å få en ny sjanse.

Hennes politiske motstandere ga henne gode skussmål; som en ordfører som var en sterk mot debattant, men som også kunne være samlende, tålmodig og lyttende. Ildri var en faglig sterk politiker, kunnskapsrik og klok. Dette bar hun med seg i alle situasjoner, og hennes engasjement var ikke bare lokalt – Ildri var en verdensborger og hun så tydelig at god helse for alle måtte starte med godt folkehelsearbeid i kommunene. Ildri var i flere år og helt til det siste, styreleder i Sunne Byer – (WHO Healty Cities) - nettverk for kommuner og fylker som setter folkehelse høyt i sitt virke og samfunnsplanlegging.

Ildri var ujålete og ekte og øste av sitt overskudd til sine venner. Hvis man ba Ildri om en tjeneste ga hun alltid godt mål. Hun hadde omsorg for enkeltmennesker og for verdier. Ildri var alltid morsom å være sammen med - hennes glede over livet var inspirerende, hennes lakenskrekk var krevende og hennes gode latter deilig smittende.

Aller viktigst for Ildri var familien. Det merket vi som var i kretsen hennes godt. Hun var fryktelig stolt av og glad i sine nærmeste. Leif og jentene, bror og foreldre – ble du venn med Ildri ble du kjent med dem alle. De var med i Ildris hjerte og dukket opp overalt i samtaler og varme omtaler, det var fra dem Ildri hentet mye av sin ro og styrke!

Varme tanker går til Leif og jentene nå – vi savner henne med dere - Ildris minne er godt, hun betydde mye for mange!