Gå til sidens hovedinnhold

Informasjon fra ordfører Truls Wickholm er ikke riktig

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Informasjon gitt fra ordfører Truls Wickholm i Østlandet Blad 17. april, om at en pasient er smittet på Ahus fordi vedkommende har vært lagt på rom med annen pasient med Covid-19, er ikke riktig.

Pasienten ble etter innleggelse på Ahus testet for Covid-19, og testen var negativ. Etter behandling for annen sykdom ble pasienten overflyttet til sykehjemmet.

En av sykepleierne som hadde stelt pasienten mens vedkommende var på Ahus, fikk i ettertid lette luftveissymptomer, og meldte fra om det. Den ansatte testet positivt for Covid-19 etter at pasienten var overført sykehjemmet. Sykehjemmet ble da oppringt og bedt om å isolere pasienten, hvilket de gjorde.

Det er viktig at ansatte har svært lav terskel for å si i fra luftveissymptom, siden det vanskelig å skille Covid-19 fra andre symptomer. Den ansatte testet for øvrig negativt for Covid-19 i slutten av mars. Vi er lei oss på vegne av pasienten, men slik vi ser det har den ansatte og de involverte opptrådt helt korrekt.

Ahus har hatt svært lave smittetall for ansatte, gode karantene- og smittevernsrutiner, inkludert oppsporing av smitte. Symptomer på Covid-19 kan være svært milde hos mange og helt fraværende hos noen. Dessverre vil vi heller ikke i fremtiden helt kunne eliminere risiko for smitte, ut fra sykdommens karakter.

Kommentarer til denne saken