Langhus: Det er våre to håndballflaggskip, Follo HK og Follo HK Damer, som sammen har invitert til Follo Cup. Turneringen samler totalt 36 gode håndballag, som vil fylle Skihallen, Ski Alliansehall, Langhushallen og Stil Arena med topphåndball fra fredag kveld til søndag ettermiddag. Lagene er delt inn i fem klasser, Herrer Elite (Elite- og 1. divisjon), Kvinner Elite (Elite- og 1. divisjon), Herrer rekrutt (2. divisjon og junior), Damer rekrutt (2. divisjon og junior) og ikke minst rullestolhåndball.

-Vi gleder oss

Follo HK Damer har på ingen måte ferie om dagen. Laget har nettopp kommet hjem fra en treningsleir og turnering i Danmark, og det trenes godt hver eneste dag her hjemme. I tillegg jobber jentene, på årets varmeste sommerdager, som trenere på lagets eget sommerakademi inne i Stil Arena, et tilbud til unge håndballjenter fra hele distriktet.

-Det hadde selvfølgelig vært deilig og ligget på stranda, men vi koser oss veldig sammen med masse blide og flinke håndballjenter fra naboklubbene våre, smiler Silje Alvestad og Ingeborg Brøste Fossnes under en liten pause fra trenergjerningen i en glodhet Stil Arena.


Jentene merker at seriestart og alvoret nærmer seg med stormskritt, men det jentene måtte ha av nerver er i så fall av det positive slaget.

-Vi er spent og gleder oss, og jeg føler vi har fått en veldig god start. Vi var i Danmark og det var veldig bra og det ga oss en flott start på oppkjøringsperioden. Det ser veldig bra ut, og det skal bli enda bedre, forteller en fornøyd Silje Alvestad.

Men før seriestarten den 11. september, på hjemmebane mot Fyllingen, skal det trenes mye, og det skal spilles mange treningskamper. De første allerede til helgen i Follo Cup, og jentene gleder seg.

-Det blir spennende og jeg tror det blir bra matching. Nå spilte vi mot noen danske lag da vi var i Danmark og nå skal det bli moro å se hvordan vi står mot norsk motstand, sier en spent Ingeborg Brøste Fossnes.

-Vi er mere optimistiske enn noen gang

Både Silje og Ingeborg har vært en del av Follo HK Damers A-lag i forrige sesong. Silje, som nettopp har fylt 20 år, var, den unge alderen til tross, en av bærebjelkene i det unge Follo-laget som dessverre rykket ned fra eliteserien. Menge trodde nok da det unge stortalentet ville se seg om etter en klubb i den øverste divisjonen, men Silje hadde trua på det opplegget som er på gang i Follo HK Damer, og hun valgte å bli i klubben. Gleden i Follo-leiren var stor da hun signerte en ny kontrakt med klubben foran denne sesongen.

Langhusjenta, Ingeborg Brøste Fossnes, har vært et stort talent i mange år, og i likhet med lagvenninne Silje har hun opplevd å få spille med det norske flagget på brystet, og i forrige sesong fikk hun sin debut på A-laget i eliteserien. Dessverre for Ingeborg ble store deler av sesongen ødelagt av et skadet kne, men nå er hun frisk og rask igjen. Hun og Silje er superoptimister på vegne av seg selv og laget.

-Følelsen er veldig, veldig, veldig god smiler Ingeborg.

Og før hun rakk å si veldig en gang til avbrytes hun av lagvenninnen Silje.

-Det er nok veldig mange av oss som er mere motiverte nå enn det vi har vært tidligere tror jeg. Det føles som om det er en ny energi i laget.

Som seg hør og bør foran en ny sesong er det forandringer i spillestallen. Noen spillere har forlatt klubben og nye har kommet til. Det er alltid spenning knyttet til forandringer, men skal vi tror Silje og Ingeborg har det gått knirkefritt.

-Det har gått dritbra. Det er kjempefine jenter og ikke minst er de veldig gode håndballspillere, avslutter en alltid like blid Ingeborg Brøste Fossnes.

I helgen får vi altså mulighet til å bli kjent med "nye" Follo HK Damer, Silje, Ingeborg og en rekke andre gode håndballspillere

Kamper Follo Cup 12.-14. august

Follo HK Damer:

Fredag 12. august kl. 20:30 i Skihallen: Follo HK Damer - Fyllingen

Lørdag 13. august kl. 10:00 i Langhushallen: Follo HK Damer - Fjellhammer

Søndag 14. august kl. 13:30 i Langhushallen: Follo HK Damer - Glassverket

Follo HK (Herrer):

Fredag 12. august kl. 18:45 i Langhushallen: Follo HK - Herulf Moss

Lørdag 13. august kl. 11:45 i Langhushallen: Follo HK - Haslum

Søndag 14. august kl. 11:45 i Langhushallen: Follo HK - Sandefjord.

For fullt kampoppsett se hjemmesidene til Follo Cup