NORDRE FOLLO/ÅS: Hva skal man finne på i helga da? Det er det evige spørsmålet, så vi i ØB ønsker å gi deg et par gode tips.

Fredag 5. februar klokken 19.00 er det klart for konsert igjen i Rådhusteatret i Ski. Endelig kan vi gå på konsert! Det er så digg!

Det er mange som digger Creedence Clearwater Revival i Follo, og er det ett band som tar det klassiske bandet på alvor, så er det Fortunate Sons, som spiller showet CreddenceMania i Rådhusteatret. Her vil du få klassikere på rad og rekke, så på med ruteskjorta, syng med den stemmen du har, og kos deg. Her kan du se en smakebit i denne videoen:

Og hvis du liker konserter, er det også konsert med Oslo Plektrum i regi av Oppegaard Rock Club i Kolben, lørdag 5. februar klokken 18.00.

Konserten spilles i Sal 4, og dersom du går på denne konserten, støtter du samtidig det viktige arbeidet til vår lokale rockeklubb. Klubbens underholdende quiz går av stabelen kl. 19.00. Ca. kl. 20.30 går Oslo Plektrum på scenen, en krafttrio fra Oslo som spiller kontant og fengende rock.

Byens førende leverandør av lekre licks og røffe riff! Bandet består av de rutinerte musikerne Espen Beranek Holm (gitar/vokal), Jan Swensson (bass/vokal) og Øystein Jevanord (trommer/ munnspill).

Her finner du mer om arrangementet: Klikk her for ekstern lenke

Vi vil også anbefale en konsert som går av stabelen i Ås kinoteater lørdag 5. februar klokken 19. Norges fremste Pink Floyd-band, A Saucerful of Secrets, kommer da til Ås. Denne gangen får publikum servert de to ikoniske albumene Wish you were Here og Dark side of the Moon, før bandet gjør kvelden fullkommen med en medley med Pink Floyd-hits som ikke er å finne på disse to albumene.

Publikum får med andre ord en helaften i den psykedeliske rockens tegn, med noen av Norges fremste musikere på scenen, og du finner mer om arrangementet ved å følge denne lenken.

Lokalt teater

Opal fortsetter med sin suksess Aladdin i Kolben, som spilles fredag 4. februar kl. 18 og lørdag 5. februar kl. 15, samt søndag 6. februar kl. 15.

Aladdin vender tilbake til Kolben, men denne gangen foregår handlingen i den moderne Østen. Der finnes både mobiltelefon, Ipad og internett. Jafar som vi kjenner som en ond trollmann, er forvandlet til en fyr som tryller penger ned i egen lomme. Han er aktiv både med aksjer og fond.

Opal stiller med humor, snert og 33 skuespillere på scenen, og dette er virkelig en familiemusikal som er både spennende og humoristisk.

Billetter og mer info finner du her: Klikk her for ekstern lenke

Utstilling

Det er en rekke, lokale utstillinger denne helgen, og lørdag 5. februar er det klart for vinterutstilling, i regi av Oppegård kunstforening i biblioteksgalleriet i Kolben.

Utstillingen har verker avThor Moldestad, malerier og glicée, og Tom Eidsvold Larsen, grafikk.Følg denne lenken for mer info

Klart for familiedag

Dersom snøen holder seg, er det bare å kose seg med skimoro, aking og sosialt lag på Østre Greverud, hvor Skiforeningen til stadighet lager skiløyper og tilrettelegger for vinterlige aktiviteter. Denne helgen er det også klart for familiedag igjen på Østre Greveurd.

– Det har vært dårlig med arrangementer de siste 2 årene pga. av Covid, men nå ser vi fremover og begynner med å arrangere familiedagen førstkommende søndag 06.02.2022 fra 11.00-14.00, opplyser Svein Skrattalsrud i Skiforeningen Sørmarka til ØB.

Parkering på grusbanen ved idrettshuset på Østre Greverud

– Vi setter opp skileiken hvor både voksne og barn kan prøve seg i både slalåmløypa (med langrennski), kuleløypa, hopp etc. Skulle man ha behov for veiledning vil vi ha skiinstruktører tilgjengelig. Familiedagen er et tradisjonsrikt arrangement som alltid har samlet mange skifamilier for lek og gøy. Vi vil sette ut bålpanner hvor dere kan grille deres medbrakt mat. Kanskje vil det være en liten overraskelse til de minste, men da må dere komme og se !

Arrangementet gratis og åpent for alle med ski på beina. Vi garanterer gode skiforhold uansett vær. Velkommen !

Og hvis du liker turer, kan du jo også ta turen til Vangen skistue, som holder åpent fredag 4. februar fra 10-15, lørdag 5. februar fra 10-16 og søndag 6. februar fra 10-16.

Vangen ligger sentralt i Østmarka, med utsikt over idylliske Mosjøen. Stua som eies av Skiforeningen, har overnattingsmuligheter, men drives i dag mest som leirskole for barn. Det er også et populært sted for kurs og seminarer. Vangen har utleie av kanoer, og arrangerer gjerne kanefart vinterstid. Hvor? Følg Enebakkveien til Fjell. Parkering ved Bysetermosen, ca 3,5 km til Vangen

For begge disse opplevelsene, vil vi sterkt anbefale å sjekke vær og føre først, og ta på riktige klær!'

Sjekk skøyteforholdene

Dersom du vil ha en gratis aktivitet som er deilig for både kropp og sjel, kan du jo sjekke ut de lokale skøytebanene som er preparert av frivillige på flere lokale vann.

Det er tilrettelagt for skøyter både på Kolbotnvannet, Våg-Langen og på Tussetjern, men vær så snill å sjekk ut de lokale forholdene og ta de forholdsregler du kan akkurat nå.

Sørg for å være godt forberedt, ha på deg hjelm og ta med noe godt i sekken. Varme klær og gode sokker er en selvfølge, og kanskje et gnagsårplaster eller to. Du finner med om de lokale skøytebanene på denne facebook-siden.

Mangler du utstyr? Et godt tips er å sjekke ut tilbudet til Bua, både i Ski og på Kolbotn. Her finner du et svært godt utvalg av utstyr du kan leie til helgeturen. Sjekk denne lenken for å se på tilbudene.

Flere tips

Dette var bare noen få tips, og vi tar gjerne imot flere. Husk også at du kan sjekke kalenderen til Visit Follo for enda flere tips om hva som skjer der ute i Follo og omegn.

ØB ønsker deg en fin helg, og minner også om at vi oppdaterer deg 24 timer i døgnet også i helgen.