NORDRE FOLLOÅS: Endelig helg - endelig tid for å finne på noe gøy. Men hva skjer av aktiviteter i helga? Du skal få noen gode tips nå.

I tillegg kan du også sjekke ut ØBs arrangementskalender, som gir deg mange gode tips fra hele Follo.

Dersom det mangler noe i denne tipslista du mener bør være med, sleng avgårde en e-post, så tar vi det med!

Klart for markeder og familiedag

Sett av lørdag 13. mai klokken 12.00-16.00. Da er det klart fo rårets familiedag på klubben på Tårnåsen fritidssenter ved Tårnåsen skole.

Under familiedagen, som arrangemeres av Nordre Follo Frivilligsentral Kolbotn, Oppegård og Ski, Ski sanitetsforening og Hjørnet ungdomskafé med mer, kan du oppleve alt fra kiosksalg og grilling til hoppeslott, hinderløype og andre aktiviteter. Brannbamsen Bjørnis kommer, og det blir kjendisbesøk av Vinnie. Foruten dette nevner arrangørene tur med ponni, sumobryting, ansiktsmaling og mer. Alle som ønsker å delta er velkommen. Adressen er Tårnåsen skole, Gjallerveien 2, 113 Tårnåsen. Les mer om arrangementet ved å gå inn på denne lenka

Er du klar for å se noen freshe biler? Da bør du ta turen til Kolbotn torg på lørdag fra klokken 10.00. Veteranbiler fra Nordre Follo samles nemlig på torget, eller Jan Baalsruds plass som det også heter, fra klokken 10.00 og utover. På treffet får du møte ekte kjøretøy som ble laget den gang fabrikkene lagde biler for evigheten. Rundt 30 - 40 klassikere vekker til live minner om den gang bilene hadde karakter og identitet.

Lørdag den 13. mai er det også klart for et lokalt marked, nærmere bestemt Follo-markedet, som finner sted i Borggården utenfor Ås kulturhus på Ås. Arrangørene melder at de har over 30 utstillere på plass med et godt utvalg av alt fra kortreist mat, håndlagde produkter og mer. Markedet åpner klokka 10, og du finner mer informasjon ved å følge denne lenka.

Du kan også ta turen til Vitenparken i Ås og se på husdyr i helga. Husdyra våre er et gratis arrangement på Vitenparken og NMBU campus, der barna får hilse på mange av husdyra deres. Dette skjer mellom klokka 10.00 og 16.00 i regi av Ås Langbrukslag og Vitenparken Campus Ps den 13. og 14. mai.

Utstillinger

Dersom du vil se kunst, er det også noe å velge mellom.

Den 13. og 14. mai mellom klokken 12.00 og 16.00 er det nemlig kunstutstiling i Ås kulturhus i regi av Ås kunstforening. Her kan du se verker av Britt Knott og Kirsten Wiik.

Det er også utstilling i biblioteksgalleriet på Kolbotn i regi av Oppegård kunstforening. Der kan du se utstillinga «Endringer». Galleriet er åpent i bibliotekets betjente åpningstider. Gratis inngang.

Arrangerer knalltur fra Siggerud skole

Er du av den spreke typen, kan du være med på tur søndag den 14. mai med start klokken 11.00 på Siggerud skole. Bli med å innvie den nye kulturstien som går fra Siggerud skole og sydover. Terrenget er dels lett og lags stien besøker turgåerne med denne fredsmarsjen steder hvor Milorg hadde sine skjule- og samlingssteder under de siste månedene av krigen.

Turfølget guides hele tiden av skilt og piler fra historielaget som hjelper oss med opplysninger og til å finne frem. Litt avhengig av værforholdene, som jo ser bra ut, kan det være fuktige steder langs der dere skal gå på dels glemte stier. Det er ingen deltakeravgift eller påmelding, bare bli med. Rekker du ikke til kl 11 starter du når du kan. Alle får et lite bevis på deltakelse. Les mer om arrangementet her.

Forestilling

Søndag den 14. mai klkoken 18.00 er det klart for Step Up Danseklubbs elevforestilling.

Denne har premier ei Kolben denne søndagen. Eloevene viser frem en spennende reise rundt jorda. Les mer ved å følge denne lenka.

Noe som mangler? Tips oss!

Flere turtips

Dette er en glimrende anledning til å hente opp igjen og kjøre ei reprise på ØBs ultimate sommertur-guide for Nordre Follo og omegn. Den finner du ved å følge lenka under, og her finne du masse gulltips fra ØBs turglade redaksjon.

Les også

Sjekk vår ultimate sommertur-guide – her er noen av våre beste tips for Nordre Follo og Ås