FOLLO: Endelig helg, og ØB ønsker å gi deg noen gode tips til hva du kan gjøre i helgen. Vi starter med noe av det beste i verden, nemlig lokalt teater, for endelig kan Opal (Oppegård Amatørteaterlag) invitere til forestilling igjen i Kolben.

Aladdin er en forestilling for hele familien, og spilles i perioden fredag 28. januar til og med søndag 13. februar. Billetter og mer informasjon finner du ved å følge denne lenken.

Som vanlig er det Opals leder, Bibbi Neergaard, som står for manus og sangtekster. Og som vanlig i en sprelsk utforming.

– Jeg er tro mot sagnet, men resten har jeg fylt ut og modernisert litt. Det hele foregår i det moderne Østen, hvor det finnes både mobiltelefon, Ipad og internett. Jafar, den onde trollmannen, er forvandlet til en fyr som tryller penger ned i egen lomme. Og så er han aktiv med penger i aksjer og fond, sier teatersjefen og tekstforfatteren til Østlandets Blad.

Inviterer til utstilling

Endelig kan Kristine Jacobsen smile. De har ventet på denne utstillingen i flere år. Det er første gang Hanne B. Nystrøm og Kristine Jacobsen setter opp en utstilling sammen. De har satt utstillingen på vent siden april 2019 på grunn av korona, men nå kan du endelig se utstillingen.

Det er Nesodden kunstforening som åpner årets første utstilling på Galleri Vanntårnet lørdag 29. januar.

Her kan man se utstillingen «Tilstander», som viser kunstverkene laget av de lokale kunstnerne Hanne B. Nystrøm og Kristine Jacobsen. De forteller at utstillingen var klar i april 2019, men på grunn av korona har det blitt utsatt helt til januar 2022. Men nå holder de endelig åpent lørdager og søndager frem til 13. Februar.

– Vi gleder oss til å åpne dørene og vet at dette kommer til å bli en spennende utstilling, forteller Jacobsen til Amta.

Utstillingen inneholder skulpturer, tegninger og malerier. Arbeidene deres viser et vidt spenn av teknikker og utrykk som utforsker naturen, det menneskeskapte, følelser og relasjoner.

Les mer på galleriets egne nettsider.

Jazzikalsk opplevelse i Ås

Endelig blir det skikkelig jazzete i kulturhuset i Ås. Den 28. og 29. januar er det klart for Ås Jazz 2020, og det er et velfylt program, bestående av blant annet konsert med Karin Krog og The Inbetweens, Bis Ås Band og Kråkstad Jazz, Leonardi Nardocci Trio og kunst- og film.

Du finner mer in dette arrangementet ved å følge denne lenken.


Stå på ski

Ludwig Daae setter som alltid pris på to og to i heisen, og han setter også pris på besøk i bakken. Selv om det kanskje er lite snø i området vårt, så er det plenty med snø i Ingierkollen slalåmsenter.

I helgen er bakken åpen lørdag og søndag fra 10-18, og du kan se vær- og føremeldinger på Ingierkollens egne nettsider.

Og hvis du har planer om afterski, kan du jo for eksempel ta dette i nord-Europas største spa, The Well, som ligger et steinkast unna.

Sjekk skøyteforholdene

Dersom du vil ha en gratis aktivitet som er deilig for både kropp og sjel, kan du jo sjekke ut de lokale skøytebanene som er preparert av frivillige på flere lokale vann.

Det er tilrettelagt for skøyter både på Kolbotnvannet, Våg-Langen og på Tussetjern, men vær så snill å sjekk ut de lokale forholdene og ta de forholdsregler du kan akkurat nå.

Sørg for å være godt forberedt, ha på deg hjelm og ta med noe godt i sekken. Varme klær og gode sokker er en selvfølge, og kanskje et gnagsårplaster eller to. Du finner med om de lokale skøytebanene på denne facebook-siden.

Mangler du utstyr? Et godt tips er å sjekke ut tilbudet til Bua, både i Ski og på Kolbotn. Her finner du et svært godt utvalg av utstyr du kan leie til helgeturen. Sjekk denne lenken for å se på tilbudene.

Husk også å støtte opp om det lokale bylivet. Det er mange gode restauranter i distriktet vårt som nok setter pris på et besøk i løpet av helga.

Tips oss gjerne om andre ting å finne på i lokalmiljøet vårt! ØB ønsker deg en god helg, og minner om at vi er på jobb og oppdaterer deg 24 timer i døgnet også denne helgen.