SOFIEMYR: Onsdag kveld opplyste politiet i Øst til ØB om at det har vært et innbrudd på i en bolig på Sofiemyr.

– Vi fikk inn meldingen klokken 18.30. Da fikk vi melding via et alarmselskap om at det muligens har vært et innbrudd i en enebolig, så vi har vært på stedet i kveld, fortalte Lisbeth Mjøsund, operasjonsleder i Øst politidistrikt til ØB.

Politiet var der med flere patruljer og en hundepatrulje.

– Det fremstår som at det er noen som har tatt seg inn via et vindu på stedet, så vi har søkt etter eller flere personer rundt boligen, men har ikke funnet noen. Vi har ikke oversikten over hva som kan være stjålet, opplyste hun.

Videre forteller politiet at de har kontakt med beboere på stedet for å få en oversikt.

– Er det omfattende skader?

– Nei, det fremstår som det er et vindu hvor noen har tatt seg inn, men hvor skadd det er vet vi ikke, sa operasjonslederen.

ØB spør om det er noen gode råd til boligeiere i disse tider. Det har vært meldt om flere innbrudd den siste tiden.

– Ja, det går fra tid til anen innbruddsbølger og det har vært en del i det siste. Så generell sikring er en ting, men også årvåkenhet og å følge med på hva nabolaget for aktivitet som er mistenkelig er smart, fortalte Mjøsund.

Flere innbrudd den siste tiden

Det har den siste tiden vært en betydelig økning i antall innbrudd og innbruddsforsøk i Follo-politiets distrikt. Det har allerede vært flere slike hendelser i vårt distrikt.

De siste månedene har bydd på en rekke uhyggelige opplevelser for innbyggere på Vinterbro og i Follo politidistrikt øvrig. Flere har vært utsatt for innbrudd og innbruddsforsøk og politiet ser likheter i enkelte av tilfellene.

– Den siste tiden er det registrert en økning av grove tyverier/innbrudd i de fleste av kommunene i Follo politidistrikt. Vi har opprettet eller mottatt anmeldelser i flere av tilfellene og i noen av sakene er det gjort forsøk på å sikre spor på åstedene. Vi vurderer alle sakene som kommer inn, og om det er muligheter for oppklaring, sier Siri Linn Buer Svendsen, avsnittsleder etterforskningsseksjonen i Follo, til Ås Avis.

Politiet anbefaler nå at man tar en ekstra runde på sikkerhet i egen bolig.

– I en tid hvor vi ser flere innbrudd, anbefaler politiet at man er mer oppmerksom på sikringstiltak på egen bolig. Alarm og video er gode tiltak som kan ha en forebyggende effekt.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenka: