FOLLO: Tirsdag kveld la regjeringen en rekke nye regler, råd og anbefalinger på bordet for å bremse smittespredningen av korona, og ikke minst den nye omikron-varianten. Disse trer i kraft ved midnatt natt til torsdag, og innebærer blant annet at meteren er tilbake, og at munnbindpåbud der hvor den ikke kan overholdes på blant annet kollektivtransport.

LES OGSÅ: Gjeninnfører meteren og ber folk redusere antall nærkontakter

Stenger foran

Onsdag melder Ruter at de nå oppdaterer sine smitteverntiltak i tråd med nye nasjonale regler. Dette skjer i samarbeid med operatørene i Oslo og Ruters del av Viken.

Dette er imidlertid tiltak som reisende har vært borti tidligere i pandemien. Et av tiltakene er å midlertidig stenge den forreste døren på bussen, så lenge situasjonen rundt smitte er uavklart. Det betyr at passasjerene inntil videre må bruke midtre og bakre dør på bussen.

Passasjerene bes også om å kjøpe billett på forhånd og bruke munnbind.

Dette er Ruters reiseråd:

  • Bruk munnbind
  • Kjøp billett på forhånd
  • Hold avstand
  • Bruk de midtre eller bakre dørene på buss

– Vi fortsetter med automatisk døråpning på buss og trikk. Sporveien er i prosess med en ny sikkerhetsvurdering for T-bane angående automatisk døråpning. Kollektivtrafikk kjøres som normalt og eventuelle avvik vil annonseres på vanlig måte i Ruters kanaler, opplyser Ruter i en pressemelding.