Gå til sidens hovedinnhold

Follo-bedrifter kåret til Årets gründer og Årets innovasjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny medisinsk teknologi og effektivisering av landbruket sikrer Dermatolog.no AS i Oppegård og Adigo AS på Langhus gjeve titler og pengepremier.

ÅS: Årets Serum-konferanse, der gründere, næringsliv, forskere og innovatører, studenter og investorer kan møtes, ble vel gjennomført på Aud Max i Ås.

Der målet er å løfte fram nye bedrifter i Follo og Østfold, kan to selskaper fra Follo sole seg i anerkjennelsen fra Innovasjon Norge.

De har nemlig vunnet 100.000 kroner og titlene Årets gründer og Årets innovasjon.

- Løser en internasjonal utfordring

Oppegård-selskapet Dermatolog.no stakk av med prisen for Årets gründer.

- Vinneren av Årets gründer har kombinert teknologi med medisinsk kompetanse, og utviklet en mobilløsning som gjør det mulig for pasienter å få vurdert hudsykdommer av medisinsk personell ved bruk av en mobilapp. De løser en stor internasjonal utfordring. Produktet vil spare kunder for tid, samfunnet for store summer, og løsningen kan bidra til å redde liv, sier Erlend Ystrøm Haartveit i Innovasjon Norge om vinneren av Årets Gründer.

Innovativt landbruk

For første gang delte Innovasjon Norge også ut prisen til Årets innovasjon for å hedre bedrifter som tør å gå nye veier. Førsteplassen gikk til Adigo fra Langhus for prosjektet Asterix – et bærekraftig ugressmiddel.

Les også

Langhus-firma skal erobre jordene i Europa med Asterix

 

- Dette produktet kan effektivisere landbruket i inn- og utland. Juryen valgte det selskapet som i størst grad presenterer en løsning som kan endre en bransje, med vesentlige besparelser både økonomisk og miljømessig, forklarer Haartveit i en pressemelding.

- Flere gode gründere

Vinneren av Årets gründer var i godt selskap med de øvrige finalistene, nemlig Abcshelter fra Sarpsborg, Technium på Rosenholm Campus og Tooler fra Oppegård. I kategorien Årets Innovasjon konkurrerte Adigo mot eSmart Systems fra Halden. Det ble også utdelt priser til Årets Serum Student og Årets Serum Bærekraft.

- Vi trenger flere gode gründere som kan finne løsninger på noen av de mange samfunnsproblemene vi og resten av verden står ovenfor. Arrangementet i dag viser et utvalg av de mange gode eksemplene på spennende innovasjon og utvikling i Follo og Østfold, sier Silje K. Jansen, prosjektleder for Serum.

Kommentarer til denne saken