Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen mangler 120 bøssebærere

Artikkelen er over 6 år gammel

Fire dager før TV-aksjonen mangler det frivillige hender.

FOLLO: Søndag sendes TV-aksjonen på NRK. Samtidig ringer og banker bøssebærere landet over på døren din. I Ski, Ås og Oppegård trengs det flere frivillige, opplyser fylkesaksjonsleder Anne-Lene Rasmussen i Akershus.

Årets aksjon samler inn penger til Regnskogfondet.

– Vi mangler 50 bøssebærere i både Ski og Ås kommuner. I Oppegård er det nesten fullt - der mangler vi 20, forklarer hun til ØB.

I Ski er behovet størst på Langhus, men også i Ski sentrum blir du tatt imot med åpne armer hvis du vil være bøssebærer. I Ås og Oppegård sikter TV-aksjonen mot 200 bøssebærere. I Ski trenger de litt færre, 170.

– De får rasert hjemmene sine

Selv om regnskogen kan virke fjern for oss nordboere, vil Rasmussen minne på en viktig ting: Det er snakk om mennesker som mister hjemmene sine på grunn av avskogingen.

– Dette er en dramatisk situasjon. De trenger hjelp og verktøy til å kunne klare å ta vare på hjemmene sine, sier hun.

Selv om aksjonen først og fremst er en humanitær aksjon, har regnskogen også påvirkning på forhold i Norge.

Avskoging av regnskogen er et like stort klimaproblem som alle verdens biler til sammen, påstår Rasmussen.

Husk kontanter!

Årets innsamling går til Regnskogfondet, som jobber for bevaring og mot nedhogging av regnskogen. Pengene skal gå til innbyggerne i rengskogområdet, som blant annet trenger advokathjelp, opplæring i rettigheter i urfolkterritorier og bygging av vaktposter for å forhindre ulovlig tømmerhogging, opplyser aksjonens hjemmesider.

Saken fortsetter under faktaboksen!

Faktaboks om regnskogen

* 260 millioner mennesker bor i regnskoger verden over. "Regnskoglandet" ville vært verdens fjerde størst land, målt etter innbyggertall.

* Regnskogområdene er sentrert langs ekvator.

* De største områdene ligger i Peru, Brasil, Den demokratiske republikken Kongo og Papua Ny-Guinea.

* Regnskogen binder opp store mengder karbondioksid gjennom fotosyntesen. Nedhogging av regnskogen bidrar til å forverre klimakrisen.

* Regnskogområdene er halvet siden andre verdenskrig, altså de siste 70 årene.

Selv om bankkort i stadig større grad tar over i det kontantløse samfunnet, satte TV-aksjonen ny rekord for innsamling via bøssene i fjor. Rasmussen oppfordrer Follo-innbyggerne til å huske å ta ut kontanter.

– Folk har kontanter, de må bare huske å ta dem ut, konstaterer hun.

Kommentarer til denne saken