SKI: Klokken 11 melder Bane Nor at det er to feil på østre linje - både i Ski, og på Mysen etter at en lastebil kom borti strømledningen.

– Det viser seg at det er to feil, den andre er på Mysen stasjon, hvor en lastebil har kommet borti strømledningen, sier pressevakt i Bane Nor, Britt-Johanne Wang til Smaalenenes avis.

Hun kan ikke si noe omfanget av de materielle skadene, men sier de ikke har fått melding om at personer skal ha blitt skadet i forbindelse med hendelsen på Mysen stasjon.

– Samtidig kan jeg informere at strømmen er tilbake mellom Kråkstad og Askim, men det fortsatt strømløst på Mysen, og to av togparkeringssporene på Ski stasjon, sier hun.

Full stopp

Klokken 10.27 oppstod feilen på Ski stasjon, som fører til full stopp i togtrafikken på østre linje.

– Problemet oppsto på Ski stasjon, og vi vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta å rette feilen, sier pressevakt i Bane Nor, Britt-Johanne Wang.

– Vet dere mer konkret hva feilen gjelder?

– Nei, det er for tidlig å si, men vi jobber med å finne ut av det og rette feilen, sier Wang.

Alternativ transport

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy, som er ansvarlig for togtrafikken, sier det vil ta noe tid å få på plass alternativ transport. Bane Nor er ansvarlig for toglinjene.

– Vi har akkurat fått beskjed om feilen, og håper Bane Nor får rettet den så raskt som mulig. Men vi er allerede i gang med å organisere alternativ transport, selv om det kan ta noe tid å få plass, sier Lundeby like etter klokken 11.

Klokken 13.15 får vi beskjed fra Bane Nor at de enda ikke har funnet feilen, og de fortsatt ikke vet hvor lang tid det vil ta. Status er den samme klokken 16.21.