E6 NORDBYTUNNELEN: Klokken 08:39 fredag morgen meldte Vegtrafikksentralen at høyre felt var stengt på E6 i Nøstvettunnelen og Nordbytunnelen i retning Moss på grunn av løs installasjon i Nordbytunnelen. Entreprenør var da på vei til stedet.

Sjekker ut

Klokken 09:12 meldte de at det var toveis trafikk i nordgående løp i Nordbytunnelen på grunn av skaden på installasjon i sørgående løp.

Da ØB snakket med trafikkoperatør Hans Are Dahl i Statens vegvesen klokken ti på åtte fredag morgen, sa han at det foreløpig var uvisst hva som hadde skjedd.

– Vi har folk underveis for å sjekke det ut, sa han.

Vegtrafikksentralen hadde fått melding om skaden via politiet.

– Vi må sjekke ut om det er noe som har vært i taket. Det kan være alt fra snø på vogntog eller last. Det blir bare spekulasjoner. Inntil videre er det uvisst hva det er for noe, sier han.

Jobbet for harde livet

Da ØB snakker med han igjen klokken 13:15, sier han:

– Vi er ikke helt ferdig, men nærmer oss ferdig. Vi jobber for harde livet for å åpne så fort som mulig. Vi snakker ikke veldig lang tid.

– Dere blir ferdig før ettermiddagsrushet?

– Det er ikke en situasjon vi ønsker oss med toveistrafikk der når rushet går. Men om det tar en halvtime eller en time, er vanskelig å si.

Ifølge Dahl er det en høyt kjøretøy som har kommet borti en høydebegrenser.

– Hva som er årsaken vet vi ikke, og hva slags lastebil vet vi ikke. Det som er kritisk her er at høydebegrenseren kunne ramle ned. Vi setter sikkerheten først og valgte derfor å stenge og utbedre.

Mens tunnelen var stengt, smalt det altså på nordsiden av tunnelen. Les mer om dette her:

Kolliderte under tunnelstenging: – Tålmodighet er dagens mantra

Tålmodighet

– Har dette skapt noe problemer i trafikken?

– Det har gått greit. Det er alltids litt plunder og heft, men det har ikke medført alt for mye ulempe.

– Det er kanskje greit å være litt ekstra på vakt der nå?

– Det er klart at når trafikken ikke går som den bruker å gjøre, kan ting oppstå. Er det et lite stopp i forhold til det man normalt opplever, er det mange som for eksempel bytter felt, og er det fullt på strekningen, så tjener du ikke på å bytte felt. Det blir fort trangt og dårlig med plass.

Han oppfordrer folk til å være tålmodige, både der og andre steder.

– Tålmodighet er dagens mantra, spesielt for de som skal opp i fjellet. Man bør beregne god tid og ta det pent, sier han.

De ferskeste trafikkmeldingene

I vår alltid-oppdaterte trafikk-feed, får du døgnet rundt oppdaterte trafikkmeldinger fra hele Østlandet.