Gå til sidens hovedinnhold

Feiret jubileum for integreringsprosjekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Seks ungdommer fra Oppegård var med da SOS-barnebyers nasjonale integreringsprosjekt SAMMEN feiret sitt første år i Oslo tirsdag

OPPEGÅRD: SOS-barnebyers SAMMEN-prosjekt skal sørge for at ungdom som har flyktet alene til Norge får en tilhørighet til sitt nye lokalsamfunn. Prosjektet startet opp for et drøyt år siden, og i dag er modellen spredt til 16 kommuner og bydeler over hele Norge. Nær to hundre ungdommer har vært med så langt, og nesten halvparten av dem var til stede da prosjektet feiret ett år på Chateau Neuf i Oslo tirsdag 10. april. Der var også kulturminister Trine Skei Grande og generalsekretær Bente Lier i SOS-barnebyer, opplyser SOS barnebyer i en pressemelding.

Oppegård har hatt to grupper i sving, som har holdt på med blant annet foto, fotball og andre aktiviteter. De to sekstenåringene Hashmat og Yohannes er veldig fornøyd med det de har opplevd.

– Vi lærte mye om hverandre, og det er hyggelig å treffe hverandre nå. Jeg synes at de som jobbet med dette gjorde en fantastisk jobb, og det var veldig gøy å være med. Nå har jeg gode minner, og nye mennesker som jeg har blitt kjent med. Vi har lært om hverandre og ulike kulturer, sier Hashmat.

– Det var veldig morsomt. Jeg har lært å snakke norsk bedre, og bli kjent med nye folk. Vi chatter på Snapchat og holder kontakten, sier Yohannes.

Under dagens arrangement la også NTNU-forsker Berit Berg frem sin rapport om SAMMEN-prosjektets første år. Hun var full av lovord om den nye integreringsmodellen, og anbefaler at SAMMEN etableres i alle kommuner som skal bosette unge flyktninger. Kulturminister Trine Skei Grande var imponert over engasjementet ungdommene har vist.

Nå skal SAMMEN spres videre, og målet er at modellen er etablert i minst 25 kommuner ved utgangen av 2018.

Kommentarer til denne saken