Inviterer til magisk konsertopplevelse

EN HYGGELIG OPPLEVELSE: Det blir musikk for både sjel og for øregangene når årets første konsert i regi av Ski historiske konserter arrangeres til helgen.

EN HYGGELIG OPPLEVELSE: Det blir musikk for både sjel og for øregangene når årets første konsert i regi av Ski historiske konserter arrangeres til helgen. Foto:

Av

Det er klart for årets første konsert i regi av Ski historiske konserter.

DEL

SKI: Førstkommende lørdag, den 15. februar, braker det løs med årets første konsert i regi av Ski historiske konserter.

Arrangørene har gleden av å presentere tre unge musikere fra Follo, som alle har tatt skrittet inn i de profesjonelles rekker. Her møter du pianisten Emil Duncumb i samspill med Hannah Kristina Lund (cello) og Maria Kornelia Lund (fiolin). De byr på en spennende ettermiddag med fokus på årets store jubilant Ludvig van Beethoven og hans etterfølgere.

Det blir også romantiske toner med Johannes Brahms cellosonate i e-moll og ikke minst Romanse for fiolin av amerikanske Amy Beach, som var sterkt inspirert av Schumann og de tyske romantikerne. Alle de tre musikerne begynte sin musikalske løpebane ved Kontra kulturskole med henholdsvis Anna Helgadottir, Agneta Holmer Mæland og Morten Gaathaug som lærere.

Mangfoldig

Pianist/hammerklaverspiller Emil Duncumb har spilt i en lang rekke konserter og festivaler i Norge og utlandet både som solo pianist og kammermusiker. Høydepunkter inkluderer konserter på Wigmore Hall og King’s Place (London), Universitetets aula og Konserthuset i Oslo, i tillegg til den filharmoniske salen i Ankara. Født i England med kroatisk mor og britisk far, flyttet Emil til Norge da han var 8 år og ble tatt inn på Barratt Dues musikkinstitutt fire år senere. Videre har Emil studert på Royal Academy of Music, The Juilliard School og Musicog Norges musikkhøgskole.

Han har vunnet en rekke priser og stipender inkludert fire førstepriser ved Ungdomens Musikkmesterskap og Ingvar Doblougs stiftelsens stipend. Som kammermusiker har Emil opptrådt med mange fantastiske musikere inkludert Engegård og Ajax strykekvartettene, gitarist Jadran Duncumb, fiolinist Nihat Agdac, og Eleanor Corr, som han grunnla ensemblet Pocket Sinfonia med. Emil jobber for tiden med å spille inn en CD med orkesterverk av Mozart, transkribert av Hummel for hammerklaver, fiolin, fløyte og cello.

Maria Kornelia Lund har sin musikkutdannelse fra Barratt-Dues Musikkinstitutt og NTNU, Musikk-konservatoriet i Trondheim, hvor hun har studert med blant annet Marianne Thorsen. Hun fullførte våren 2019 sin bachelorgrad, både som fiolinist og sanger. Maria spiller regelmessig med Trondheimsolistene og har ved flere anledninger spilt med Ensemble Freithoff. Som sanger og skuespiller var hun nylig med i NTNUs produksjon av musikalen Fisboblefesten og er også blant sangerne i årets store produksjon for Opera Trøndelag; Turandot.

Hannah Kristina Lund har sin grunnutdannelse fra Unge Musikere på NMH og Unge Talenter ved Barratt-Due. Hun er nå student med Musikkonservatoriet i Trondheim, NTNU. Hun var blant vinnerne av Sparre-Olsen Konkurransen 2018, i kammermusikk-kategorien.

Konserten spilles i Ski Rådhusteater (foajeen), lørdag 15. februar kl. 14.00. Det koster 200 kroner å komme inn, og billett løser du i døren. Arrangørene ønsker deg vel møtt.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken