KOLBOTN: Ballerinaer danser på veggene når Tone, i regi av Kolbotn Maleklubb, stiller ut sine malerier i Biblioteksgalleriet på Kolbotn, og nå ønskes du velkommen til utstillingsåpning lørdag 18. desember klokken 12.00 i Kolben kulturhus.

Tidligere har Tone Larsen (68) malt mest landskap. Nå har mennesker og deres historie sneket seg inn på de fleste av Tones lerreter. Et uttrykksfullt blikk holder deg fast.

Et par ser lengselsfullt mot det fjerne. Unge piker trer inn i livets dans. Flere av Tones ballerinabilder er inspirert av barnebarnet, danseglade Maiken på 10 år. Om lag 60 bilder vil fortelle hver sin historie. Ta gjerne turen innom. Unn deg et øyeblikks fri fra livets travle hverdag og lev deg med i historiene.

Lykken

Et godt malemiljø Tone tilbringer mye tid blant kreative venner i Kolbotn Maleklubb, hvor hun har vært medlem siden 1998. Klubben disponerer et stort atelier i Kolben kulturhus tre ganger i uken, og her er det masse inspirasjon og lærdom å hente. Når hun ikke maler i Kolben, koser Tone seg i sitt atelier på Langhus med å skape nye bilder.

– Lykken er når motivet på lerretet begynner å leve og snakke til meg og jeg blir dratt inn i et eventyr jeg kanskje ikke hadde sett komme, sier Tone i en pressemelding.

Ofte er motivet planlagt på forhånd, men like ofte oppstår det underveis i maleprosessen. Ingen dag er lik og tiden flyr som en røyk når nye bilder tar form i atelieret.

Mali reagerer: – Kutt går utover de svakeste

Flere separatutstillinger har det blitt i årenes løp, og mange fellesutstillinger. Kolbotn Maleklubb gleder seg til å presentere Tones separatutstilling og få vise resultatet av hennes skaperglede. De fleste av de cirka 60 bildene har Tone malt i løpet av de to siste årene. Galleriet finner du i 2. etasje, i biblioteket, innenfor barneavdelingen.

Utstillingen står til onsdag 12. januar klokken 16.00.