Jan Billy (37) fra Kråkstad fullførte sitt løp nummer 750 (og 751 og 752)

TEAM JAN BILLYS STAFETTLØPERE: Jan Billy selv og Halvor Steinsholt løp på to av stafettlagene. Ellers stilte Runar Lie, Tim Bennett, Martin Hansen og Roy Haraldsen opp for herrelagene til Tema Jan Billy, mens Gry Pladsen, Karin Sjøberg, Isabel Aarnes og Merete Bolin løp for damelaget.

TEAM JAN BILLYS STAFETTLØPERE: Jan Billy selv og Halvor Steinsholt løp på to av stafettlagene. Ellers stilte Runar Lie, Tim Bennett, Martin Hansen og Roy Haraldsen opp for herrelagene til Tema Jan Billy, mens Gry Pladsen, Karin Sjøberg, Isabel Aarnes og Merete Bolin løp for damelaget. Foto:

Jan Billy Aas (36) holder på å løpe beina av seg for å nå målet om om 1000 løp, inkludet 100 milløp, før han fyller 40 år 17. juni 2022.

DEL

KRÅKSTAD/OSLO: Han var Norges yngste som løp 50 maraton, helt frem til han heiet fram sin gode venn og kollega Ronny Kristiansen for å slå denne rekorden under Tema Ronny og Jan Billys jubileumsmaraton i Kråkstad 14. juli 2018. Selv løp Jan Billy Aas inn til en annen rekord i det samme løpet: Som den yngste i landet til å ha fullført 100 maraton.

Ronny har tatt livet litt mer makelig siden denne fantastiske sommerdagen i fjor, mens Jan Billy løper videre som om han skulle ha fanden selv i hælene. Etter hvert har 37-åringen fra Kråkstad satt seg nye mål: Å delta på 1000 løp innen han fyller 40.

LES OGSÅ: Huset er fullt av medaljer, men for Jan Billy (36) fra Kråkstad er det viktigste å fullføre: – Løpingen er livet mitt

Alle løperne stilte med skader

Torsdag 29. august stilte han opp med tre lag som skulle delta i DHL-stafetten i Oslo. Stafetten består av fire etapper på 4,4 kilometer hver. Jan Billy løp selv på to av lagene - begge herrelagene, men ikke kvinnelaget.

DHL-stafetten ble hans løp nummer 750 - og 751.

–Jeg synes det er artig med stafetter, har alltid hatt lyst til å ha mitt/mine egne lag, så derfor ville jeg sponse de som hadde lyst til å være med på et av lagene mine med 50 prosent av startavgiften. Ni fantastisk trivelige mennesker stilte på et av mine tre lag, Halvor og jeg måtte løpe på både lag 1 og 3 på grunn av at det ikke var flere som meldte seg, men tusen millioner hjertelig takk til dere som stilte, meget godt humør og støtte til hverandre. Vi hadde ikke regnet med noen topplasser, ikke derfor vi var med heller, det var for det sosiale pluss å få rørt oss litt. De fleste av oss som stilte var delvis skadet pluss Roy som reiste helt fra Horten kun for å stille på 3.laget mitt med en liten skade, det er fantastisk lagånd, skriver Jan Billy på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Jan Billy (37) fra Kråkstad løp sitt 66. milløp. Han skal runde 100 om to år - og 1.000 løp til sammen

Løp inn som lag nummer 11, 34 og 60

På førstelaget løp Jan Billy, Halvor Steinsholt, Runar Lie og Tim Bennett. Med tiden 1.07.08 kom de inn på en 11. plass totalt av 119 lag som deltok, og som nummer to av 60 herrelag. Selv kunne Jan Billy notere seg for den 15. beste tiden av alle 19 deltakere som løp 1. etappe.

– Strålende innsats, gutter.

Team Jan Billys 2. lag besto av Gry Pladsen, Karin Sjøberg, Isabel Aarnes og. Merete Bolin. Med tiden 1.20.46 ble det plass nummer 60 av 119 lag, og løp inn som det tredje beste av de ti damlagene som stilte.

– Det ble en gledelig og overraskende 3-.plass på damelaget som løp jevnt bra. Gratulerer.

LES OGSÅ: Ørkenløpet ble en tankevekker for Jan Billy (36): – Kroppen min sier at jeg skal tilbake. Det er et så fantastisk folk

– Stolt av gjengen

På 3. laget løp Jan Billy sammen med Martin Hansen, Roy Haraldsen og Halvor Steinsholt. Selv løp han etappe nummer tre, og hadde åttende beste tid av alle 119 deltakere på denne etappen. Laget kom inn som nummer 34 av 119 lag som stilte, og som nummer 24 av alle herrelag.

– Er stolt av gjengen. Alle fullførte med fint driv og virket også godt fornøyde. For min egen del følte jeg meg nokså pigg første to kilometerne av 1. etappe på lag 1, det ble nokså varmt, da slet jeg veldig, lå an til under 14 minutter, ble tøft derfra og inn. Fornøyd med at jeg kom meg greit igjennom, var ikke veldig klar for en ny etappe. Når jeg kom i gang, gikk det jevnt bra, følte meg ganske pigg selv om det gikk tregere tidsmessig enn 1.etappen min. Tusen takk for en fantastisk hyggelig dag, folkens, sosialt og løpemessig. Tusen takk for at dere stilte opp, skriver Jan Billy.

LES OGSÅ: Norgesrekordholderne fra Kråkstad har løpt inn 45.640 kroner til Barnekreftforeningen

Lørdag løp Jan Billy ti kilometer i Perseløpet på Jessheim, og kunne dermed notere seg sitt løp nummer 752.

Artikkeltags