Gå til sidens hovedinnhold

Jeg har bodd 30 år i Oslo, jeg har bodd i Roma, Firenze og i Tyskland og 11 år i Oppegård. Bare her i Oppegård har jeg tenkt at faren for å bli kjørt ned på fortauet er ganske stor

Jeg har bodd 30år i Oslo, jeg har bodd i Roma, Firenze og i Tyskland og 11år i Oppegård, og bare her i Oppegård har jeg tenkt at faren for å bli kjørt ned på fortauet eller i fotgjengerfelt er ganske stor.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ofte har jeg registrert at bilister som nærmer seg en rundkjøring eller avkjøring der det også er fotgjengerfelt bare ser etter om det kommer bil fra høyre eller møtende hvis de skal svinge, som om fotgjengerfelt er noe nytt og ukjent.

Dette må vel være en av de få kommunene i landet der biler har lov til å kjøre på fortauet. Men som fotgjenger med hund på fortauet er det syklistene som er problemet. Bare de ser at det er mulig å kjøre rett fram er det greit. De kan ikke vite om hunden min i band ikke plutselig snuser på andre siden av fortauet, og vi hører ikke sykkelen. Praktisk talt ingen bruker ringelokke, og de fleste ser heller ikke ut til å ha ringeklokke. Da vil jeg kunne passe på at hunden ikke krysser fortauet - noe syklistene også burde være interessert i.

Jeg pleier å tenke at jeg har større ansvar til å følge med i trafikken her enn bilistene (jeg kjører også bil), men i går glemte jeg meg og det regnet og jeg gikk med paraply - og hund.

I det første fotgjengerfeltet etter Greverudsenteret på vei oppover kommer det en bil og ingen møtende bil nedover, altså klar bane så det var ikke nødvendig å se opp.

Bilen hadde ganske god fart og traff meg hardt, og bilen mistet et lykteglass foran venstre side og et dørhåndtak (tror jeg det var).

Jeg var bare glad for at jeg ikke var alvorlig skadet og at hunden var helt uskadd.

Grunnen til at jeg skriver dette er ikke for å fortelle en dramatisk historie, men for å fortelle om en ventet ulykke. - Håper det ikke bare er opp til meg og andre fotgjengere at det ikke skjer igjen.

Kommentarer til denne saken