Gå til sidens hovedinnhold

Jeg oppfordrer alle lærere til å søke videreutdanning innen fristen 1. mars 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Startskuddet for årets søknadsrunde for videreutdanning har gått. Lærere rundt om i det ganske land har nå en måned på seg til å søke videreutdanning. Høyre i regjering har tredoblet satsingen på videreutdanning for lærere siden 2014. I år er det satt av 1,6 milliarder kroner, like mye som i fjor og i 2018 fikk 7200 lærere tilbud om videreutdanning.

Lærerne i Ski gjør en fantastisk jobb i klasserommene våre hver eneste dag! Jeg vil at flest mulig av våre dyktige lærere, som ønsker det, skal få videreutdanning, men da må alle som vil søke!

Det har vært en rekordsatsing på antallet lærere som får videreutdanning, og vi må holde trykket oppe også i år.

Jeg forventer at Hanne Opdan, ordføreren fra Arbeiderpartiet, tar initiativ til å godkjenne så mange søknader som mulig av de som kommer inn, og innenfor de fagene vi har behov for å prioritere.

For å nå målet om at alle lærere som underviser i norsk, matte og engelsk skal ha fordypning innen 2025, er det ekstra viktig å sørge for at flest mulig søker og at flest mulig søknader godkjennes. Staten har satt av penger, men uten kommunen med på laget får vi det ikke til.

Undersøkelser viser at syv av ti som tar etter- og videreutdanning opplever seg selv som en bedre lærer i etterkant. Det betyr at våre elever møter en lærer med fornyet faglig tyngde og ekstra trygghet i klasserommet. Det gjør at flere barn kan knekke lese- og skrivekoden, og ruste seg selv for arbeidslivet.

Mitt mål er at vi skal ha en skole der elevene lærer mer, hvor de trives og hvor lærerne har et godt faglig fellesskap. Faglig sterke lærere er viktigst for de barna som trenger skolen aller mest.

Jeg oppfordrer derfor alle lærere til å søke videreutdanning innen fristen 01. mars 2019!

Kommentarer til denne saken