Gå til sidens hovedinnhold

Jenny fra Ski har blitt nominert til Brageprisen: - Fantastisk

- Dette er jo helt fantastisk, sier illustratør og forfatter Jenny Jordahl fra Ski som er nominert til den høythengende Brageprisen i kategorien Barne- og ungdomsbøker. Hun er nominert for den ferske boka om kroppspress blant unge.

SKI: - Dette er ekstra stort for meg fordi hele boka er mitt prosjekt alene - både illustrasjoner og historien, sier Jenny Jordahl, som nærmest smiler bredt gjennom telefonen. - Akkurat nå leser jeg juryens begrunnelse og blir helt varm inni meg.

"Hva skjedde egentlig med deg" blir en god leseopplevelse og en viktig bok - lett og lese, men på langt nær lett å glemme, sier juryen. Boka, som ØB hadde omtale av onsdag denne uken, handler om 11 år gamle Janne, som blir spurt av mormoren sin "Hva skjedde egentlig med deg" fordi alle andre i familien er så flotte og slanke.

- Janne er overvektig og finner trøst i mat. Spiseforstyrrelser er lite behandlet i barne- og ungdomslitteraturen og i denne grafiske romanen presenterer Jenny Jordahl tung termatikk på en lett måte, men uten å overfortolke, skriver juyen.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Jenny Jordahl er nominert til Brageprisen i klassen for Barne- og ungdomsbøker. I 2018 ble hun, sammen med Ole Mathismoen nominert for den illustrerte boka "Grønn greier" uten å gå helt til topps.

De øvrige nominerte i samme klasse som "Hva skjedde egentlig med deg" er "Høgspenning livsfare" av Helene Guåker, "Hør her'a" av Gulraiz Sharif og "Blåhvalen" av Andreas Tjernshaugen og Line Renslebråten.

Bragrprisen 2020 deles ut 26. november på Dansens Hus.

Kommentarer til denne saken