Jentene markerte seg

Jentesamling: Fra venstre: Torunn Heiaas, Emma Heiaas, Jane Braute, Mathilde Sundsaasen, Torhild Liseter, Anne-Lise Gleditsch, Christine Hougaard og Kari Mørck.

Jentesamling: Fra venstre: Torunn Heiaas, Emma Heiaas, Jane Braute, Mathilde Sundsaasen, Torhild Liseter, Anne-Lise Gleditsch, Christine Hougaard og Kari Mørck.

Av

Ski skytterlag har avsluttet en viruspreget banesesong med flere utsatte pokalskytinger. Jentene satte sitt preg på avslutningen, og det var slett ikke bare fordi en av skytingene gjaldt en nyoppsatt Jentepokal.

DEL

SKI: Også skytterlagets virksomhet lå nede under nedstengningene i mars-april, men kom etter hvert i gang igjen med strenge avstandskrav, spriting, registrering av alle tilstedeværende osv. Da ting løsnet enda litt etter sommerferien, ble det arbeidet mye for å ta igjen det tapte.

Som Jentepokalen, som ble skutt på siste tirsdag før avslutningen. Ski skytterlag er velsignet med mange skarpskytende jenter, som fylte nesten et helt lag på 100-meter’n. Ikke overraskende ble det hard kamp om pokalen. Både Mathilde Sundsaasen (15) og Jane Braute (50) skjøt bare blinker på sine 25 tellende skudd, og Torunn Heiaas (43) oppnådde samme poengsum med tillegg for skyting i høyere stilling. Imidlertid hadde Mathilde flest innertiere og får lov til å ha pokalen på hylla til neste års skyting.

Bak de nevnte fulgte Emma Heiaas (15) og Torhild Liseter (72), begge med 249 poeng. Nivået er høyt blant Ski-jentene!

Avslutning og jubileum

På selve avslutningssøndagen ble først skutt om Skytingens Dag-pokalen, som ble vunnet av sjefen selv, skytterlagets leder Gard Heiaas (43), foran Christine Hougaard (43) og Ivar Liseter (75). Alle hadde 149 poeng på de 15 tellende skuddene, men Gard hadde flest innertiere.

Etter en kort pause med fotosesjon klemte de 21 deltagerne i vei med dagens egentlige konkurranse, som var skytingen om Avslutningskanna. Det er et litt større program, som endte med at Mathilde Sundsaasen (15) og Ivar Liseter (75) begge endte på 250 poeng med 16 innertiere. For å skille de to måtte alle seriene sammenlignes bakfra, og da vant Ivar med en innertier mer på annen liggendeserie. Og ikke nok med det: Han vant kanna til odel og eie!

Fotosesjonen mellom skytingene var del av skytterlagets 150-årsjubileum. De fleste av de planlagte jubileumsaktivitetene er blitt avlyst etter tur gjennom året, men en av markeringene – utgivelsen av en historiebok om de 150 årene – vil nå kunne la seg realisere. Som del av et samarbeid med Ski Historielag vil boka foreligge i trykk 1. desember! Til boklanseringen vil det bli knyttet en del andre jubileums­markeringer.

Men før det skal skytterlaget i gang med innesesongen, og der forsøke å ta igjen det rekrutterings­arbeidet som er blitt sterkt skadelidende gjennom koronakrisen. Deretter skal laget arrangere et større innendørsstevne (på nye skiver, som er under montering), før det så blir årsmøte i slutten av oktober. Der skal laget oppsummere et år som tross alt ikke ble verst.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken