John Edgar jakter lokale produkter

Etterlyser flere produkter: John Edgar Berthelsen tok over Stasjonsbakeren i fjor . Han viderefører sortimentet og ønsker å ta inn flere lokalproduserte varer.

Etterlyser flere produkter: John Edgar Berthelsen tok over Stasjonsbakeren i fjor . Han viderefører sortimentet og ønsker å ta inn flere lokalproduserte varer.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Kortreist, lokalt, økologisk, er nøkkelord hos Stasjonsbakeren i Ski. Nå ønsker John Edgar Berthelsen (47) flere lokale leverandører med på laget.

Berthelsen overtok driften i fjor. Han har hektiske dager og det stikker stadig folk innom. Han pakker inn en pakke med Råmarsipanpletter Den Lille Kokosbollefabrikken i Råde, til en kunde. Papiret er nøye valgt ut. Blått med sølvstjerner på.

– Jeg prioriterer ikke så mye tid på fancy markedsføring. Hher er det håndskrevne plakater som gjelder, forteller John Berthelsen.

Stasjonsbakeren ligger midt i smørøyet for lokalbefolkningen og tilreisende, mellom Ski Storsenter og Jernbanestasjonen.

Unike varer

– Jeg ønsker å ha et utvalg av varer som er såpass spesielt at vi ikke finner dem andre steder. Og det vil jo være nettopp det kundene vil se etter i en slik butikk. Ureiste varer, kan du gjerne kalle det.

Ingefærhonning fra Vangensten i Ås er godt synlige når kundene kommer inn i butikken.

– Ja visst. Den er veldig god på lam og kylling. Og her har vi kanelhonning, den er god i te og eplekake.

Og spesialforretningen reklamerer med ureist eller kortreist mat. Stort mer kortreist enn honning fra Ski og Ås, og poteter fra Wennersgård i Ski blir det vel aldri.

Stasjonsbakeren ligger rimelig sentralt også med tanke på andre lokalmatprodusenter i regionen.

Ferskvare

Han får friske økologiske epler av sorten Rubinola og Your Choice fra Vaslestad Gård i Tomter og gårdsegg fra Maurtvedt gård i Trøgstad.

– Folk reagerer positivt på varene. Bevisstheten rundt hva folk ønsker av matvarer har økt. De er også opptatt hvordan varene er produsert, og hva de får i kroppen. Her selger jeg varer med minimalt av tilsetningsstoffer. Og husk en ferskvare kan ikke lagres i evigheter, påpeker Berthelsen.

Tradisjonsbakst

For folk som er nysgjerrige på litt andre typer matvarer, eller rett og slett tradisjonsbakst, vil butikken være et funn. Han fører gamle tradisjoner videre også på brød og kakefronten.

– Vi får bakeri- og konditorvarer fra Spydeberg Bakeri og fra Råde Bakeri. Her er det profesjonelle fagfolk som står opp og steker på natta, så er det ferskt på morgenen.

– Jeg har stor tro på at den energien som legges i et håndlaget godt produkt, det får sluttbruker nyte godt av.

Vil ha flere

Nå ønsker han å få med flere på laget.

– Jeg ønsker kontakt med produsenter av mat, men det må også gjerne være andre produkter. Jeg har en som selger garn via en nettside og garnet hentes i butikken.

Han understreker at leverandørene må ha alt i orden.

– Alt må være i orden og de må ha firma som er registrert og varene må leveres etter gjeldende regler i henhold til datostempling og innholdsfortegnelse.