SKI/OSLO/NTB: Wille spilte for Follo HK rett etter at klubben ble stiftet i 2000. Wille kom til Follo HK i 2002. Lars Abelsen var trener. Blant lagkameratene var kjente Follo-fjes som Daniel Helland Anderson, Morten Hansen, Erik Horgen, Erik Strøm, Ole-Stian Rødal og Anders Gåsemyr, for å nevme noen.

Senere har han hatt stor suksess som trener, og nå har han altså fått toppjobben i norsk håndball.

Det ble bekreftet av Norges Håndballforbund onsdag under en pressekonferanse på Ullevaal stadion. Wille var flankert av håndballforbundets president Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud.

– Kravet står fortsatt i strategiplanen. Vi skal være blant de fire beste i verden. Punktum. Vær så god, sa Lio før Wille underskrev kontrakten.

– Det er stort. Det er en god følelse å få en så viktig stilling i norsk håndball. Det er ikke noe man tenker når man starter som trener at man skal få muligheten til noe sånt. Få får muligheten, så man er selvfølgelig veldig stolt over det, sa Wille.

Myrhol?

En assistenttrener er ennå ikke utnevnt.

– Jeg har noen kandidater i mitt hode. Noen har jeg snakket med litt i forkant. Det er først og fremst nå man starter, sa Wille.

Bjarte Myrhol avsluttet en lang karriere i OL i Kina. Wille utelukker ikke ham i planene.

– Det er en mulighet, men ikke noe vi konkret har snakket om. Alle har behov for en Bjarte Myrhol, sa Wille til NTB.

Wille kommer fra rollen som hovedtrener i den svenske klubben Kristianstad.

Han var med som norsk hjelpetrener under EM i januar. Der gjorde han et solid inntrykk. Det bidro til at han ble foretrukket foran de to andre heteste kandidatene, Kristian Kjelling og svensken Michael Apelgren, i kampen om jobben.

Sverige og Danmark

Wille har trent flere norske landslag tidligere, men ikke på seniornivå. Han har også blant annet hatt ansvaret for Haldens herrer fra 2009 til 2017. Etter det ble det jobber i Sverige og Danmark.

Wille var også involvert som fysisk trener både i ishockey og fotball på øverste norske nivå.

Norges herrelandslag har ikke innfridd forventningene i de tre siste mesterskapene. Det ble ikke semifinaleplass i perioden 2021-22 i VM, OL og EM.

Willes første mesterskap som ansvarlig blir VM i Polen og Sverige neste år.