Nordbotten ble nådeløst straffet

I SLAG: Jonathan Nordbotten gjorde en del småfeil som gjorde utslag på tiden. Her fra klassikeren i Kitzbühel i januar.

I SLAG: Jonathan Nordbotten gjorde en del småfeil som gjorde utslag på tiden. Her fra klassikeren i Kitzbühel i januar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble to nestenomganger for Jonathan Nordbotten i VM-slalåmen.

DEL

ST. MORITZ, SVEITS: Utøveren fra Ingierkollen Rustad Slalåmklubb ble nummer 13 i St. Moritz. I VM-traseen var det ikke rom for å gjøre noen feil for å henge med i toppen.

Han lå på 15. plass etter førsteomgangen, på lik tid som svenske André Myhrer.

- Jeg har litt å gå på i midtpartiet, sa Nordbotten til NRK før andreomgangen.

- Må gjøre noe med teknikken sin

Han kjørte bra på toppen, men kastet bort litt for mange hundredeler i overgangen fra flata til bratthenget.

- Han må gjøre noe med teknikken sin. Det var litt sluring i hver eneste sving, og da går hundredelene fort, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

På andre mellomtid var han 48 hundredeler bak, som var blitt til 63 på neste. I mål var det 1.12 bak ledende Marcel Hirscher. Den østerrikske VM-kongen var i en klasse for seg i St. Moritz søndag.

Straffet for småfeil

Jonathan Nordbotten klinte til fra start i andreomgangen. På første mellomtid lå han 0.18 bak Myhrer. Det ble litt tungt i starten av henget, plutelig 0.56 bak, 0.33 bak og i mål 0,41 bak og dermed en foreløpig 4. plass.

- Det er en veldig fin trasé, man kan ikke klage på den, og fantastiske forhold og et bra arrangement. Det er en lett trasé. Når det er så bra forhold og det holder så bra, må man kjøre feilfritt. Man må gi gass, ikke holde tilbake og slippe på hele veien. Det er en vanskelig trasé sånn sett fordi man må kjøre så fort, sa Jonathan Nordbotten til NRK.

Dobbelt Østerrike

Bortsett fra Marcel Hirscher som hadde 43/100 forsprang, skilte det bare ni hundredeler fra 2. til 19. plass. Leif Kristian Haugen, fredagens bronsevinner i storslalåm, lå på 19. plassen og hadde bare 81/100 sekund opp til pallen.

Nordbotten var uansett ikke like skuffet som Sebastian Foss-Solevåg, som kjørte ut i tredje port i førsteomgangen.

Gullet gikk (naturligvis) til Marcel Hirscher som tok sitt fjerde individuelle VM-gull, 68 hundredeler foran landsmannen Manuel Feller med tyske Felix Neureuther på bronseplass. Henrik Kristoffersen fikk en ny, sur 4. plass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken