– Det var en klassisk hekt

Kjørte ut: Jonathan Nordbotten kjørte ut tidlig i andre omgang under sesongåpningen av verdenscupen i slalåm i finske Levi.Foto: EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT

Kjørte ut: Jonathan Nordbotten kjørte ut tidlig i andre omgang under sesongåpningen av verdenscupen i slalåm i finske Levi.Foto: EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdenscupen i slalåm åpnet som vanlig i finske Levi. For Jonathan Nordbotten ble det en kortere konkurranse enn han hadde håpet på.

DEL

LEVI/SKI: Bortsett fra en liten feil tidlig i første omgang kjørte Kolbotn-mannen en god omgang. Han lå på en 18. plass, 0,86 sekunder bak den ledende briten Dave Ryding.

I andre omgang forsvant han imidlertid tidlig ut av løypa.

– Det var en klassisk hekt. Det er ikke så mye mer å si om det. Det var litt vanskelig der oppe og ytterskien glapp litt, sa Nordbotten til NRK like etter målgang.

Han ble spurt om hva som gikk gjennom hodet da det skjedde.

– Det skal man ikke nevne på tv. Det var surt. Vi har ligget her og trent i ti dager, så ryker man ut etter ti sekunder. Det er ikke sånn man har lyst til å dra hjem med, sa Nordbotten, som imidlertid er optimistisk med tanke på resten av sesongen.

– Skiformen er der, jeg må bare fortsette å jobbe. Om en måned kommer Val d'Isère og Madonna, så det blir bra det, avsluttet Nordbotten.

Kristoffersen på 2. plass

Henrik Kristoffersen lå på 3.-plass etter første omgang.

Kristoffersen var 18 hundredels sekund bak ledende Ryding. Briten var på vei mot seier da han kjørte ut langt ut i den andre omgangen. Felix Neureuther, som lå på annenplass etter første omgang, vant dermed løpet foran Henrik Kristoffersen. Svenske Mattias Hargin ble nummer tre. Sebastian Foss-Solevåg ble nummer syv og Leif Kristian Haugen nummer 15.

Artikkeltags