Ny kanonkjøring av Nordbotten i Kitzbühel

JUBLET: Jonathan Nordbotten hadde all grunn til å feire i snøværet i Kitzbühel søndag.

JUBLET: Jonathan Nordbotten hadde all grunn til å feire i snøværet i Kitzbühel søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jonathan Nordbotten fra Kolbotn imponerte i Kitzbühel.

DEL

KITZBÜHEL: Han hadde en 5. plass fra årets sesong med en strålende 2. omgang i Val d'Isere, før han kjørte ut i Wengen forrige helg. Nordbotten liker seg i Kitzbühel, hvor han ble nummer ni i fjor. Til slutt ble det en imponerende 7. plass i Ganslernhang i år, etter at han var nummer 20 i 1. omgang.

- Jeg synes jeg kjørte godt ut fra start og satte godt tempo. Jeg synes jeg kjørte bra nede. Det er skiftende snøforhold og flatt lys så det er vanskelig å se underlaget hele tiden. Men det er likt for alle, sa Jonathan Nordbotten til NRK etter at han ble sittende lenge i lederstolen i målområdet.

Avanserte

I tur og orden måtte storkanoner som Dave Ryding, Manfred Mölgg, Mattias Hargin, Jean-Baptiste Grange, Stefano Gross og Leif Kristian Nestvold-Haugen gi tapt for Nordbotten i 2. omgang. Henrik Kristoffersen gikk endelig helt til topps igjen, foran erkerival Marcel Hirscher.

I 1. omgang var han 57/100 bak Kristoffersen på første mellomtid. Han tok tak i bratthenget. På neste var han 1.27 bak. Så var avstanden økt til 2.06. I mål var han 2.49 bak Rælingen-gutten. Det holdt til 20. plass og et utmerket startnummer i 2. omgang.

- Gikk ganske seigt

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer fem og Sebastian Foss Solevgåg syv etter førsteomgangen. Den supre norske førsteomgangen ble ikke minst kronet med at det var 1.05 fra Henrik Kristoffersen ned til Marcel Hirscher.

Bakkemannskapene hadde fått bort 40 cm med snø og gjort forholdene ganske bra.

- Det gikk ikke veldig kjapt. Det var ganske seigt. Jeg kom godt ut fra start. Litt lenger nede gjorde jeg en stor feil som gjorde at jeg mistet litt bakkekontakt. Hadde jeg ikke gjort den feilen, kunne jeg vært noen plasser lengre opp, sa Jonathan Nordbotten til NRK etter 1. omgang.

Kolbotn-alpinisten har gjort det bra i årets sesong.

- Jeg har det inne. Det var vanskelig å kjøre feilfritt i dag. Underlaget og forholdene er så varierende, og det er mye terreng. Det er bare å holde tempoet oppe, la han til.

Strålende 2. omgang

Jonathan Nordbotten ga full gass ut fra start i 2. omgang. Arnold Schwarzenegger og de andre 30.000 publikummerne fikk se at Kolbotn-mannen var 0.64 foran briten Dave Ryding på første mellomtid. Det økte til 0.75 på neste, så 0.45 og 0.24 foran i mål.

- Det var godt gjennomført. Han gjorde alt riktig. Det var herlig å se. Fine bevegelser, kort trykk, herlig, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Første utfordrer, Clement Noel fra Frankrike, var åtte hundredeler bak i mål. Heller ikke Manfred Mölgg fra Italia eller mange andre konkurrenter klarte å få has på ham.

Manuel Feller fra Østerrike var førstemann til å klare det. Feller var 33 hundredeler foran til slutt.

Sebastian Foss Solevåg kjørte ut i finaleomgangen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen havnet på 12. plass.

Neste verdenscuprenn foregår i Schladming allerede tirsdag kveld.

Artikkeltags