Kanonomgang: Nordbotten kjørte seg opp 20 plasser

FEIENDE FLOTT: Jonathan Nordbotten

FEIENDE FLOTT: Jonathan Nordbotten Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jonathan Nordbotten fra Kolbotn gjorde et kjempeløp i andreomgangen i Adelboden.

DEL

ADELBODEN, SVEITS: Til slutt ble han nummer 10. Altså kjørte han seg opp 20 plasser fra førsteomgangen, fra aller første startnummer. En etter en av konkurrentene havnet bak.

- Det var deilig å få ut litt av det jeg har gjort på trening i det siste. Toppen og bunnen var bra. Jeg var for passiv i midtpartiet, sa Jonathan Nordbotten til TV2.

Såvidt nr. 30

Alle som så førsteomgangen i den sveitsiske tåkeheimen, ble overrasket over det. Han kom til finaleomgangen med et nødskrik, hele 3,84 bak lededende Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen med startnummer 3 var omtrent sistemann som hadde normal sikt. Erkerivalen Marcel Hirscher var sint over de dårlige forholdene, men klarte likevel å bli nummer 3.

Ledet rennet lenge

I stedet fikk alpinverdenen se en løper fra Ingierkollen Rustad Slalåmklubb stå i lederbåsen i målområdet.

- Det er spennende og nervepirrende. Men det er gøy, det er det man drømmer om, sa Jonathan Nordbotten til TV2 - mens løper på løper kom i mål bak ham.

Linus Strasser fra Tyskland, nummer 11 etter første omgang, kom inn til lik tid. Fortsatt var det ingen som hadde tatt nordmannen.

Pinturault først

Lørdagens storslalåmvinner Alexis Pinturault fra Frankrike, nummer 10 etter førsteomgangen, ble førstemann til å passere Jonathan Nordbotten. Selv med Nordbottens kanonavslutning klarte franskmannen å passere 38 hundredeler foran.

Nå drar alpinsirkuset videre til Wengen for konkurranser neste helg.

Henrik Kristoffersen vant (naturligvis) 1,83 foran Manfred Mölgg fra Italia og 2.19,Marcel Hirscher fra Østerrike, som tok sin 101. pallplass i verdenscupen.

Artikkeltags