SKI: Litt snø i lufta, deilig kaldt førjulsvær og god stemning sto på menyen inne ved Radiostasjonen.

– Vi har vel vært her i fire-fem år før pandemien og hogd juletre, sier Jørgen Bjørndal-Mathisen.


Han var der sammen med sønnen Magnus (3), kona Marthe Bjørndal-Mathisen, svigerinne Ida Mathisen og far Knut Bjørndal. Men det var langt fra første gang:

– Vi flyttet til Hebekk i 1990 og har stort sett alltid vært her. Sønnen min var der som barn og er tilbake nå som voksen med egne barn, sier Knut Bjørndal.

Han synes det er flott at den lokale Lions-klubben har klart å opprettholde denne tradisjonen i mange, mange år.

– Vi har holdt på i 50 år. Sist noen spurte meg, var det 48 år, så sier vi at det er 50-årsjubileum, er det nesten riktig. Jeg har i hvert fall lyst til å si det, for det har vært covid og to avlyste år. Vi sier det er 50 år, for ingen kan etterprøve det og ta oss på det, smiler Gunnar Vegsgaard i Lions Club Ski.


God julestemning

Han var ikke alene om å være i godt humør på den store dagen. Det var mange smil å se blant de frivillige og besøkende. Julestemningen var tilbake for fullt.

– Tradisjonen har pågått helt siden Odd Aamodt og Edgar Berger dro det i gang. Jeg har vært med i 42 år selv, sier Vegsgaard.

Lions Club Ski har tatt vare på skogen i området i forståelse med grunneier og naboer i alle disse årene.

– Skjøtselen har vi hatt ansvar for fra dag én. Vi er her flere ganger i året og klipper og justerer etter beste evne. Og så har vi et sommermøte her inne i skogen i forbindelse med dugnad. Vi nyplanter hvert eneste år. Sist vi plantet, plantet vi 300 nye trær. Det har hendt at vi har plantet 1.000 om gangen, sier Gunnar Vegsgaard.


Får stå i ti år før det blir juletre

Et vanlig tre blir stående i ti år før det møter sagen. Lions har noen litt større også som er aktuelle for forskjellige institusjoner, men til vanlige hjem er det viktig at trærne ikke blir for store.

– Vi har alle varianter og høyder. Vi har prøvd å plante edelgran også, men det går helt klart flest av vanlig gran, sier Gunnar Vegsgaard.


Først og fremst lokalt

Juletrehogsten i Hebekkskogen er klubbens hovedinntektskilde.

– Så mye som mulig går ut igjen til å hjelpe lokalt, og det er humanitært det vi driver med. Og så er det en flott sosial arena for alle medlemmene. Bare denne uken har vi bevilget 20.000 kroner til Røde Kors for å kjøpe to aggregater til Ukraina. Senest lørdag kveld bevilget vi 10.000 kroner til å hjelpe familier som ikke har det så enkelt i kommunen. Det er noe vi gjør med jevne mellomrom, sier president Morten Roness i Lions Club Ski.

Pengene de samler inn, går først lokalt, så nasjonalt og så internasjonalt.

– Den sosiale strukturen er viktig. Å være sammen om noe sånt som dette er helt fantastisk. Vi gleder oss til det og har flott lagarbeid, sier Gunnar Vegsgaard.


Lions Club Ski tok opp et nytt medlem på tirsdagens julemøte. Det vil si at de er 30 faste medlemmer nå.