Per og Hanne fra Son tar Blåfjell til Ski

KLARE: Hanne Dahle og Per Emil Grimstad tar Blåfjell til Ski snart.

KLARE: Hanne Dahle og Per Emil Grimstad tar Blåfjell til Ski snart. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den ene har fått dronning Sonja til å fortelle på barne-TV at hun liker rød saft best. Den andre steppet inn i Den spanske flue på kort varsel. Nå byr de på et stykke førjulsmagi sammen i Rådhusteateret.

DEL

SKI: Etter 18 sammenhengende år i Oslo er Jul i Blåfjell på turné for aller første gang. Kolbotn er allerede besøkt, og snart står Ski for tur.

Premièren var i Kolbenden 24. november klokken 13.00, og den siste forestillingen skjer i Rådhusteatret i Ski lørdag 22. desember. Det er også en forestilling samme sted fredag den 21. desember klokken 18.00.

Populær forestilling

Skuespilleren fra Son spiller Blåmor i denne oppsetningen. Hun har selskap av sambygdingen Per Emil Grimstad som spiller Lillegutt.

De håper forestillingen slår an også hos folket som kommer i Rådhusteateret. Dette er en turnéversjon, men historien er den samme og forestillingen er i utgangspunktet den samme som mange likte på Oslo Nye.

– Man har bare klippet litt og tilrettelagt forestillingen så det går an å ta den ut på turné, sier Per Emil Grimstad.

Der Oslo Nye Teater har heisbart scenegulv, må det gjøres noen grep for å få de forskjellige kulissene til å fungere på kulturhusturné.

– Jeg tror det blir veldig stilig, sier Hanne Dahle.

Lang tradisjon

Julekalenderen med Jul i Blåfjell gikk på NRK første gang i 1999.

– I 2002 dramatiserte Svein Sturla Hungnes stykket for scenen. Jul i Blåfjell har hatt et langt liv på scenen, sier Per Emil Grimstad.

I tillegg til å glede flere tusen kinogjengere, naturligvis. De som så julekalenderen eller en av filmene med barna, er kanskje overrasket over at Jul i Blåfjell fortsatt er populært. Eller er det ikke så rart?

– Jeg tror historien har mye å si. Det er blitt lagd et univers mange liker veldig godt og som holder seg. Men historien er så bra som den er og har relevans til det virkelige liv, både når det gjelder miljø og å ta vare på det som er annerledes, sier Per Emil Grimstad.

– Det er gjennomgående i forestillingen at blånissene er så redde for det røde. Vi hører også at de røde er skeptiske til det blå. Det er klare paralleller til frykten for det som er annerledes. Sånn var det for 20 år siden, men det er minst like aktuelt i dag. Jeg tror det har mye å si, sier han.

Dermed er det bare å bestille billetter og kose seg.

Artikkeltags