Årets julegateåpning har en ny vri - men det mangler en nisse

GLEDER SEG: Geir Aage Sveen, Ann-Kristin Falla og resten av handelsstanden i Ski sentrum ser frem til tradisjonell julegateåpning.

FOTO: STIG PERSSON

GLEDER SEG: Geir Aage Sveen, Ann-Kristin Falla og resten av handelsstanden i Ski sentrum ser frem til tradisjonell julegateåpning. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det skal fortsatt være mye liv og røre i Ski sentrum den første helgen i advent.

DEL

SKI: Handelsstanden i Ski har det meste på plass foran julegateåpningen lørdag 28. november fra klokken 12.00.

– Vi har fått med hele røkla. Over 40 har satt seg opp på listen og er med på det som skal skje, sier Ann-Kristin Falla og Geir Aage Sveen.

De har funnet frem nisseluene og er glade for at responsen blant de næringsdrivende har vært så bra.

– Det er et kjempeengasjement, sier Falla.

– Vi fikk samlet dem første gang for fem uker siden nede på Café Sjarm, og da var de allerede 20. Vi fant ut at vi måtte samle oss om julegateåpingen, sier Sveen.

– Alle vil veldig gjerne at det skal komme mer folk til gågata og at den skal brukes mer. Vi har konsentrert oss om gågata, Parkaksen og opp til Rutheimgården. Hva er Ski sentrum? Det er litt utenfor storsenteret, påpeker Ann-Kristin Falla.

– Da vi begynte å telle opp antall spisesteder, viste det seg at det er seks på storsenteret og ni utenfor..., sier Geir Aage Sveen.

Smaksprøver

De mest engasjerte spisestedene har samlet seg til en food court på øvre torg de to første timene.

– De viser frem litt av hva de gjør, det blir smaksprøver og aktiviteter. Rock'n'roll Catering styrer dette. Han har muskler og engasjement. De andre synes det er moro det er noe som skjer, og de andre spisestedene får også være med på dette. Det er veldig hyggelig. Vi har både indisk, kinesisk og sushi og nye Sjarm med bakeriet sitt, sier Geir Aage Sveen.

Man kan også vise muskler.

– Vi har fått med skolebiltrekking. Det blir konkurranse i å trekke kjøreskolebil gjennom gågata. Haralds Trafikkskole organiserer dette, sier Geir Aage Sveen.

Rebusløp

Du får trimmet de små grå og frisket opp lokalkunnskapen.

– Vi skal ha rebusløp for at folk skal bli kjent i Ski og finne ut hvor ting ligger, sier Falla.

Premiene er gavekort du kan bruke i forretningene som er med på rebusløpet. Perfect Escape har ordnet det og skal ha en del leker ute i gågata.

– Bak i Parkaksen blir det fuglematepark. Du kan lage dine egne meiseboller. Dette var Birdies forslag, sier Geir Aage Sveen.

Nissetog, hest og kjerre, ansiktsmaling og lysverksted hører med, og de to blomsterbutikkene i gågata har gått sammen om å ordne nek og pynte gata.

Nisse og ordfører

Tradisjonen tro kommer ordføreren til julegrantenningen klokken 16.00, og så er det utdeling av poser til barna.

Men arrangørene mangler det viktigste; en nisse. Så kjenner du noen som kan passe til det ærefulle oppdraget, er det bare å ta kontakt.

– Vi har valgt å gjøre det litt annerledes i år. Etterpå er det videre bort på Salen for Syng med oss, sier Ann-Kristin Falla.

– Dette er den årlige konserten til Finstad og Ski skolekorps som tidligere har foregått i Ski nye kirke. I år har vi flyttet den til Salen klokken 17.00. Når du er ferdig med julegrantenning, poser og alt det der, kan du bli med bort på konsert. Folk synger julesanger og hører på flotte artister. Vi har blant annet fått med oss Iben Hagtun Bøhler, som synger «God morgen alle sammen», sier Geir Aage Sveen.

Artikkeltags