Gå til sidens hovedinnhold

Trenger du hjelp til å bli kvitt juletreet? Disse står klare til å hjelpe deg i Follo

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor var første året Ås IL Basketball hentet juletrær for å spe på inntektene til klubben. Det var så vellykket at i år gjentar de suksessen over hele Ås.

SKI/ÅS/OPPEGÅRD: For ett år siden delte basketklubben ut flygeblad i postkassene på Moer og Dysterlia. De hentet så mange juletrær at det ble fem turer til Bølstad med ti-femten juletrær i hver henger. For 150 kroner per juletre ble det også et solid bidrag til klubbkassen.

– Vi prøvde det ut i fjor, og det ble en kjempesuksess. I år har hele Ås fått tilbudet. Vi tar gjerne en tur til Kroer, Holstad og Nordby, så det er bare å ta kontakt, oppfordrer André Kristiansen, far til en av de unge, lovende basketspillerne fra Ås.

Kristiansen forteller at Ås basket er i kjempevekst. Gutter 17 har vunnet alle kampene sine i år, og Gutter 15, der sønnen hans spiller, ligger på fjerdeplass i eliteserien i denne årsklassen.

– Og så har vi et Gutter 13-lag der mange har spilt sammen siden de var sju-åtte år gamle. De kommer til å gjøre det stort når de får vokst litt, sier han bestemt.

 

I alt er mellom 60 og 70 unge i Ås aktive i Ås IL Basketball. Vi du bli kvitt juletreet fra i fjor og samtidig støtte spillerne, kan du sende en melding til 990 04 042 eller en epost til juletrebasket@gmail.com. De som kommer for å hente juletreet hjemmet hos deg, tar imot både kontanter og Vipps.

Juletrærne blir hentet fra klokken 16 mandag 8. januar, tirsdag 9. januar og onsdag 10. januar.

Gratis på Bølstad og Sofiemyr

Noen vil ha juletreet ut av huset før nyttår, andre kan godt vente til 20. dag jul, det vil si 13. januar. Follo Ren har tre gjenvinningsstasjoner i distriktet vårt: Bølstad gjenvinningsstasjon i Ås, Oppegård gjenvinningsstasjon på Sofiemyr og Teigen gjenvinningsstasjon i Nordre Frogn. På disse tre stedene kan du levere både juletreet som drysser og alt julegavepapiret fra pakkefesten julaften helt gratis. Åpningstidene finner du på hjemmesidene til Follo Ren.

Utbrent leilighet

En metode som absolutt ikke anbefales, er å kutte juletreet i deler og så fyre opp i peisen. En huseier i Ski gjorde akkurat det etter julefeiringen i 2005. Gnistene føk rundt i stua og antente de tørre kvistene som lå på gulvet. Det endte med at leiligheten i tomannsboligen ble totalskadet i brann.

Les også: Skulle bare brenne juletreet

Håndballjenter tar imot i Ski

Ski IL Håndball J2005 er så heldig at en av dem har en far med tilgang til lastebil. Lastebilen vil stå oppstilt søndag 7. januar utenfor Villenga barnehage mellom klokken 15 og 17 og utenfor Prix på Øvre Hebekk mellom klokken 18 og 20. Det koster 50 kroner å levere juletreet ved lastebilen.

– Da blir du kvitt juletreet på en miljøvennlig måte og samtidig støtter du en god sak ved å hjelpe Jenter 12 som skal på to håndballcuper til vår og sommeren. Det ene er en utenlandscup som koster litt. Da trenger vi litt penger i kassen, forteller Tone Bedzeti, håndballmamma som er med i dugnadsgruppa til de unge håndballjentene fra Ski.

Håndballgutter henter på Langhus

Bor du på Langhus, stiller håndballguttene fra Langhus IL G06 gjerne opp. For en hundrelapp henter de juletreet på døra og sørger for at det blir kjørt bort. Det skjer torsdag 11. januar.

Vil du bestille henting, kan du sende en epost til g06langhushandball@gmail.com. Husk å merke bestillingen med navn og adresse.

Til inntekt for treningstur

Elevene i andre klasse på idrettslinja ved Frogn videregående skole skal på treningstur det siste skoleåret. Allerede nå er de i gang med å samle inn penger til klasseturen. Lørdag 6. januar fra klokken 11 kjører de rundt i ditt nærområde og samler inn juletrær. Det koster 100 kroner, og du kan betale kontant eller med Vipps.

Vil du støtte Frogn-elevene og samtidig bli kvitt juletreet for en hundrelapp, kan du kontakte Simen Snarvold på mobil 404 67 337.

Julegrantenning i Kroer

Vil du bli kvitt juletreet ditt på en hyggelig og sosial måte, kan du bli med på julegrAntenning i Kroer i Ås. Det er KiS (Kvinner i skogbruket) Akershus, Oslo og Østfold fylkeslag som står bak denne noe utradisjonelle julegrantenningen som avslutter årets julefeiring.

Endelig dato for arrangementet er ikke bestemt, men det blir en gang mellom 6. og 14. januar. Været bestemmer når det egner seg med bål på gran- og furutrær som slår gnistrer lang vei, så Kvinner i skogbruket sjekker langtidsmeldingen og setter en dato når værforholdene er egnet. Følg med på Facebook på «JulegrAntenning 2018".

I Oppegård tar kommunen jobben

Oppegård kommune i samler inn juletrær fra innbyggerne sine i hele januar. Innsamlingen pågår til og med siste søndag i januar. Det er 25 innsamlingssteder spredt rundt hele Oppegård. Oversikten finner du på hjemmesiden til Oppegård kommune. Har du spørsmål, kan du kontakt Park og idrett i Oppegård kommune på telefon 66 81 90 90.

Juletrærne kan leveres på følgende innsamlingssteder:

* Svartskog idrettsplass, nederste innkjøring

* Kolbotnveien ved Ingierkollveien

* Krysset Kolbotnveien og Kapellveien (innkjøring til Pyramiden)

* Kapellveien ved Solkollen

* Trolldalen ved Nordre gangvei Trollåsen

* Klaus Egges vei ved Monrad Johansens vei

* Frøyas vei ved Rådyrveien

* Gimleveien 2

* Kongeveien ved Tårnåsen barnehage

* Kongeveien ved Ødegården barnehage

* Johans Lies vei ved Sofiemyr idrettspark

* Bregneveien ved Tømteveien

* Solbråtanveien ved Nordenga

* Haukeliveien ved Myrvollveien

* Holbergs vei ved Holberg barnehage

* Marens vei ved Østli skole

* Østli ballplass

* Flåtestadveien bru

* Th. Kittelsens vei ved Chr. Krohgs vei

* Toppenhaug (innkjøring til helsestasjon/ seniorsenter)

* Oppegård senter ved den gamle Taxiholdeplassen

* Myraparken i Oppegård syd

* Rolf Presthus vei ved innkjøringen til P-plassen til Slåbråten barnehage

* Fjellveien ved Skogveien

* Rognebærlia ved gangveien

Kommentarer til denne saken