LANGHUS: Forrige søndag fikk 18 år gamle Juni Høgden Mæle sitt store gjennombrudd som Follo HK Damer-spiller. I toppkampen mot Oppsal var hun på banen i nesten 60 minutter og imponerte stort med seks mål på sju avslutninger. Det var kun Ski-jentas 3. kamp for seniorene i 1. divisjon, men det blir garantert ikke den siste.

Den ett år yngre Langhus-gutten Mikkel Solheim, har litt mer rutine på seniornivå. 11 kamper i den røde Follo-trøya har han fått med seg denne sesongen, og i likhet med Juni har han tatt nivået bemerkelsesverdig godt.

Lørdag er Lerøydag i Stil Arena

Førstkommende lørdag lar Juni og Mikkel seniorhåndball være seniorhåndball, og begge deltar på sine klubbers 18-årslag. Follo HK og Follo HK Damer arrangerer sammen en runde i det som heter Lerøyserien. Lerøyserien er en landsomfattende turnering hvor kun de aller beste 18-årslagene i Norge får være med, og bare det å ha kvalifisert seg viser at det er et godt håndballag. Juni og Mikkel gleder seg

– Ja Lerøyserien er kjempegøy og noe jeg gleder meg veldig til. Kvaliteten på motstanderne er garantert god, og det blir ingen enkle seiere. Jeg kommer rett fra et spillermøte hvor vi har sett videoer av motstanderne våre nå til helgen, og det er gode lag, forteller Juni.

Og motstanderne Juni og Follo HK Damer J18 møter i Stil Arena til lørdag er Utleira og Oppsal. Utleira-kampen starter klokken 12:00, mens toppkampen mot Oppsal spilles sent lørdag kveld, klokken 20:00. Follo HK Damer topper sin avdeling foran helgens to kamper, etter to seire i den første Lerøyrunden.

– Det har jeg tro på at vi skal gjøre etter helgens kamper også, men da må vi spille opp mot vårt beste, og det vet jeg vi kan få til, sier en optimistisk Juni Høgden Mæle.


Mikkel og kameratene på Follo HK G18 topper også sin avdeling før helgens to kamper i Stil Arena. Follogutta møter Randesund fra Kristiansand lørdag morgen klokken 10:00, før de avslutter med Tromsø klokken 18:00.

– Tromsø slo vi ganske greit i kvalifiseringen til Lerøyserien, men vi kan ikke gå rundt og tro at vi skal ta det enkelt og greit denne gangen. Vi må være påskrudd hele veien. Randesund vet jeg ikke noe særlig om, men det er helt sikkert et bra lag, forteller Mikkel.

– Ingen nedtur

Selv om både Juni og Mikkel til daglig både trener og spiller med seniorlagene til Follo HK Damer og Follo HK, er det ikke vanskelig å motivere seg til kamper med juniorlaget.

– Nei, tvert i mot. Det er ingen nedtur i det hele tatt. Lerøyserien har vært et stort mål for både meg og laget hele sesongen, og jeg er minst like motivert til dette som om det skulle vært en seriekamp med A-laget, smiler Juni overbevisende.

Og Mikkel følger opp.

– Det blir på samme måten. Dette gleder jeg meg til, og disse kampene ønsker vi å gjøre det bra i. Dessuten er det veldig morsomt å spiller sammen med kamerater jeg har spilt sammen med i alle år. Lerøyserien er gøy, og vi skal gjøre det bra der, avslutter Mikkel Solheim, like smilende og overbevisende som sin Follo HK Damer-kollega, Juni.