Eirik Karlsen (26) er takknemlig for matvogna i Ski: – Jeg hadde sittet inne nå hvis det ikke var for at jeg har fått hjelpe til hos Kafé med mening

Seks pizzaer fikk bein å gå på hos Kafé med mening onsdag kveld.

Eirik Karlsen fra Ski har gjort en stor innsats for å holde seg nykter og ute av fengsel. – Jeg hadde sittet inne nå hvis det ikke var for at jeg har fått hjelpe til hos Kafé med mening.

DEL

SKI: Hver onsdag kveld er det utdeling av mat til rusmisbrukerne i Ski. Campingvogna med den blide elefanten står vendt mot jernbanesporet så de ikke er midt i glaninga.

– Det er hyggelig å få være med og hjelpe. De har hjulpet meg med å få en ny sjanse i livet, sier Eirik Karlsen.

Han har slitt med litt av hvert. Men nå er han på rett kjøl, rusfri og en engasjert frivillig i Kafé med mening.

GOD HJELPER: Eirik Karlsen og Katrine Behsert har gjensidig glede av at han får hjelpe til på Kafé med mening. Det går fortsatt gjetord om champignonsuppa han lager.

GOD HJELPER: Eirik Karlsen og Katrine Behsert har gjensidig glede av at han får hjelpe til på Kafé med mening. Det går fortsatt gjetord om champignonsuppa han lager. Foto:

Hadde vært i fengsel

Egentlig er jeg på besøk for å fortelle om en ny, sjenerøs gave til matvogna, den første av to forsendelser med seks store pizzaer fra Don Pablos Pizza. Men Eirik løper frem på eget initiativ og vil være med på bilde sammen med gjengen som har betydd så mye for ham.

– Jeg har fått en ny sjanse som tidligere rusmisbruker. Jeg hadde sittet inne nå hvis jeg ikke hadde vært med her. Jeg er fortsatt i prøvetiden min, sier Eirik Karlsen.

Det går fortsatt gjetord om champignonsuppa han lagde for en stund siden.

– Det var en veldig god suppe, istemmer de frivillige og brukerne rundt vogna.

LES OGSÅ: Marianne fra Langhus har «bare» bakt 13 brød til matvogna for rusmisbrukere

NY START: Eirik Karlsen takker Katrine Behsert og de andre i Kafé med mening for at de har hjulpet ham og får en god klem til gjengjeld. Ann-Synnøve Leithe (til venstre) og Ellen synes det er stas.

NY START: Eirik Karlsen takker Katrine Behsert og de andre i Kafé med mening for at de har hjulpet ham og får en god klem til gjengjeld. Ann-Synnøve Leithe (til venstre) og Ellen synes det er stas. Foto:


– Sier aldri nei

Den engasjerte gjengen i matvogna lager forskjellig slags suppe og annen sunn og god mat ut fra hva de får fra Rema 1000 i Ski og andre gode hjelpere.

– Jeg har vært her hver uke siden midten av februar, forteller Eirik Karlsen.

SMAKTE GODT: Pizzaene fra Don Pablo smakte godt.

SMAKTE GODT: Pizzaene fra Don Pablo smakte godt. Foto:

Han liker å lage god mat og tar gjerne i et tak med andre ting også.

– Han sier aldri nei når jeg spør. Og så er han sherpa for meg, sier Katrine Behsert.

Hun sier aldri nei til å få bærehjelp av en muskelmann som gjerne gjør en innsats. Og som har brukt innsatsen sin for matvogna til å få livet sitt på rett kjøl igjen.

LES OGSÅ: Deler ut gratis mat til rusmisbrukere en kveld i uken

POPULÆRT TILTAK: Sunn og god mat er ikke det første du tenker på hvis du sliter med rus. Så hver onsdag kveld er det bra besøk ved matvogna i Ski.

POPULÆRT TILTAK: Sunn og god mat er ikke det første du tenker på hvis du sliter med rus. Så hver onsdag kveld er det bra besøk ved matvogna i Ski. Foto:

Få gi noe tilbake

For Eirik er det en ekstra dimensjon ved å få bidra som frivillig på matvogna.

– Det er gøy å føle at jeg får vært med og hjelpe tilbake, for jeg har brukt mange av slike tiltak tidligere selv, spesielt i Oslo. Så det er gøy å få hjelpe andre igjen, sier Eirik Karlsen.

PÅ PLASS: Eirik Karlsen hjelper til når Maria Strunge (midten) fra Don Pablos Pizza og Ann-Synnøve Leithe bærer inn varmeskapet hvor seks pizzaer fikk bein å gå på.

PÅ PLASS: Eirik Karlsen hjelper til når Maria Strunge (midten) fra Don Pablos Pizza og Ann-Synnøve Leithe bærer inn varmeskapet hvor seks pizzaer fikk bein å gå på. Foto:

Innsatsen hans viser også at han kjemper for en ny start i livet og vil holde seg ute av fengsel.

– Planen min er at jeg skal være her frem til august, for det er da prøvetiden min går ut. Jeg hadde fortsatt sonet hvis de ikke hadde hjulpet meg. Dette er en fin gjeng, sier han.

Han trives med å bo i Ski.

LES OGSÅ: – Vi er ikke skumle, bare slitne

LYKKE TIL: Eirik Karlsen er på veien videre i livet, mye takket være Katrine Behsert og de andre i Kafé med mening.

LYKKE TIL: Eirik Karlsen er på veien videre i livet, mye takket være Katrine Behsert og de andre i Kafé med mening. Foto:

Seks pizzaer i gave

I alt seks pizzaer fra Don Pablos Pizza fikk et kort liv. Restauranten lånte også ut et varmeskap som holdt eskene med innhold gode og varme utover kvelden. Pablo Riber Lopez er en populær mann hos Kafé med mening.

– Ikke nok med at han gjør det i dag; han gjør det igjen om to uker også, sier Katrine Behsert takknemlig.

SJENERØST: Maria Strunge (til venstre) fra Don Pablos Pizza, Katrine Behsert og Ellen foran varmeskapet hvor seks pizzaer fikk bein å gå på.

SJENERØST: Maria Strunge (til venstre) fra Don Pablos Pizza, Katrine Behsert og Ellen foran varmeskapet hvor seks pizzaer fikk bein å gå på. Foto:

Oppslutningen om matvogna hver onsdag kveld er bra.

– Jeg pleier å komme hit og få mat til kjøleskapet. Det er veldig kjekt, sier Bjørn.

Han er en av de mange trofaste brukerne som setter enormt stor pris på tilbudet.

– Jeg spør etter de tingene jeg liker best. Har de ikke det, tar jeg alternativet, sier han.

LES OGSÅ: – Altfor mange dør av overdoseArtikkeltags