LANGHUS: Etter frem strake tap klarte endelig Follo HK å vinne en kamp i årets Postenliga.

* Les også: - Nå har vi selvtillit

Midtukas kvartfinaleseier i cupen mot Haukland ga rom for optimisme blant supporterne, og laget skuffet ikke de 878 fremmøtte i Langhushallen.

- Nå er jeg letta og glad for at vi vinner. Forrige uke hadde vi en intern greie på at vi skulle begynne på nytt og satte den til onsdag 13. oktober, sier trener Jan-Ivar Lorentzen.

Siden den datoen har det altså blitt to storseire. Med ti mål over Haukaland og ni mål over Oppsal.

Hvorfor trengte dere en slik restart?

- Det ble en mental greie. Man tror på det man driver med, men vi fikk stadig nye ørefiker. Når syv damer har avvist deg i døra, så tror man at man ikke har draget lenger, men i dag tar vi med oss den peneste dama hjem, var Lorentzens pedagogiske forklaring på snuoperasjonen.

Var stressa

Til pause ledet Follo HK med 14-11, men den lille spenningen som var drepte hjemmelaget fort i løpet av andre halvdel og gikk ut og laget fullstendig hakkemat av gjestene fra Oppsal.

Ikke før det sto 30-21 ga de seg. Da hadde trener Jan-Ivar Lorentzen også fått benyttet anledningen til å matche flere av de yngste gutta, som vanligvis ikke får så mye spilletid.

- Vi har ikke hatt noen skjebnestemning, men man blir litt stressa og det er ikke noe godt å lese tabellen når den var som den var, sier han.

Nå har han i hvert fall én serieseier og to poeng å glede seg over når han titter på tabellen. Og best av alt: Spillet og innsatsen ser ut til å være tilbake igjen.

Haslums landslagsspiller, Erlend Mamelund, ble nok både imponert, og kanskje litt skremt, der han satt på tribunen.

Her kan du se hvordan Follo HK-Oppsal var minutt for minutt.