LANGHUS: Kolbotn slo Follo HK 2 hele 32–17 (15-9) i Follotrykk Arena torsdag kveld. Dermed er Kolbotn bare to poeng bak serieleder Lillestrøm i 2. divisjon avdeling 1.

Avgjorde tidlig

Spenningen i kveldens kamp var over nærmest før den første vaffelen var svelget unna. Follo HK 2 greide bare å få ballen forbi en meget god KIL-målvakt Fredrik Jakobsen én gang de første 11 minuttene. Da sto det 8–1 til Kolbotn. Starten av 2. omgang var like katastrofal for hjemmelagets del. Etter kvarteret av den siste halve timen sto det 23-11 til Kolbotn. Lagets playmaker, Torbjørn Andersen, innrømmer at han hadde regnet med bedre motstand fra Follos nest beste.


– Det ble absolutt mye lettere enn vi hadde trodd. De kan ikke skylde på at de hadde bare er unggutter heller, for vi hadde med mange unggutter vi også. Jeg er skuffet over at det ikke ble mer match for å være helt ærlig, sier Andersen.

– Vi hadde forventet en kamp litt som den første mot Follo 2 i år. At vi styrte og at det ble jevnt mot slutten. Vi har imidlertid en målsetting om å gjøre alle kampen i andre halvdel av sesongen bedre enn i den første. Det greide vi i alle fall i dag, sier Kolbotn-trener Igor Koprivica.

– Kolbotn var gode

Follo-trener Lars Olsen hadde også regnet med noe annet enn braknederlag i kveld.

– Ble det styggere sifre enn du hadde trodd og håpet på?


– Ja det ble jo det. Jeg synes Kolbotn var ordentlig gode i dag, mens vi ikke var med i krigen i det hele tatt. Da har vi ikke en sjanse mot et så godt lag, sier Olsen.

Han stilte med et nærmest rent G18-lag torsdag. Et lag som skal ut i 2. Spar-runde kommende helg.

– Det er kanskje viktigere enn å slå opprykksjagende Kolbotn?


– Jo da, men de kampene her,  mot de beste lagene, er de vi skal trene og strekke oss mot. Jeg liker ikke at vi kaster bort en sånn kamp ved å bli spilt trill rundt, sier Follo-treneren.

Han håper kveldens innsats vekker spillerne frem mot lørdag.


– Vi får håpe at dette får en positiv virkning. Vi har sagt at ingen skal slå oss på innsats. I dag er det mange som  kan sette spørsmålstegn ved ren og skjær kampvilje. Det liker vi ikke, og det må vi rette opp med en eneste gang, avslutter Olsen.

Må ha hjelp

Kolbotn ligger nå to poeng bak serieleder Lillestrøm. Torbjørn Andersen er klar på at de må ha hjelp for å  å rykke opp.

– Nå har jo vi rotet bort poeng mot Haslum 2 og Halden 2. To kamper vi burde ha vunnet. Vi er avhengig av hjelp. Vi får bare vinne de kampene vi har igjen. Avgir Lillestrøm ett poeng da, så er vi der, sier Andersen.