Follo HK tapte med fem mot Haslum

Kyrre Vegard Johannesen kikker frem bak Haslums Kenneth Klev.

Kyrre Vegard Johannesen kikker frem bak Haslums Kenneth Klev. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

NADDERUD: Follo HK tapte 24-29 (13-12) mot Haslum i Nadderudhallen i ettermiddag. Follo ledet 13-12 etter en jevnspilt første omgang. Anført av en meget opplagt Vasja Furlan og en nesten like god Steffen Berg Løkkebø rev Follo til seg initativet midtveis i første omgang og beholdt sin ledelse til pausesignalet lød.

Men det skulle rakne raskt.

Tidlig i andre omgang fikk Follo to utvisninger rett etter hverandre og måtte spille fire mot seks i over halvannet minutt. Det utnyttet Haslum godt og de vant perioden med 3-0. Follo skulle aldri få skikkelig kontakt etter det.

De to utvisningene snur jo kampbildet. Først får vi en merkelig en på at Kyrre visstnok er i veien for avkastet til Haslum. I en kamp der det er så mye slåssing og dueller, så tar dem en to-minutter på det. Det synes jeg er rart, sier Follo-trener Jan-Ivar Lorentzen.

LES MER om Follo HK her

SE tabellen i Postenligaen her

Dette skriver Budstikka.no om kampen

Tettet aldri luken

Haslum beholdt sin ledelse kampen ut.

– Haslum fikk den luka som vi i en tett og jevn kamp sliter med å hente inn igjen, sier Follo-treneren.

Men Follo-treneren vil ikke skylde på utvisningene alene.

– Det er ikke de utvisningene som ødelegger alt heller. Haslum var meget gode i forsvar og keeper Tjemsland hadde en god dag. I tillegg var det spillere hos oss som ofte scorer mange mål som ikke gjør det i dag. Det er noen som bommer mye mer enn normalt, påpeker Lorentzen.

Erlend Mamelund er forskjellen i dag.  Jan-Ivar Lorentzen.

Fulgte planen

Follo HK fikk til mye av det de hadde planlagt i forkant av kampen. De jobbet steinhardt hjemover og stoppet Haslum i ankomstfasen, men distanseskuddene og ikke minst Erlend Mamelund skulle det vise seg å være vanskelig å stoppe.

– Erlend Mamelund gjør jo mange av de målene fra frikastsituasjoner og da er han vanskelig å stoppe. Han samarbeider jo også med det som kanskje er norges beste linjespiller. Da er det tungt å stå i mot, forklarer Lorentzen.

Fornøyd, tross alt

Lorentzen er allikevel ingen slagen mann.

– Jeg synes vi gjør en god kamp. Det er en real "fight" utpå her, så jeg synes vi gjør det bra. Nå er nok også Haslum tilbake på vinnersporet. Det har jo ofte blitt sånn her at vi har tapt med en fire-fem mål. Men hadde vi ikke fått den luka i starten av andre omgang tror jeg det kunne blitt annerledes, sier Follo-treneren og forsetter

Jeg er ikke skuffet. Det er tungt å reise hit å vinne. Vi hadde jo et håp, Haslum har vært dårlige i det siste, men de fremsto på en helt annen måte i dag, sier Lorentzen.

Mamelund utgorde mye av forskjellen mellom lagene i dag med sine 10 scoringer.

– Han er forskjellen i dag, avslutter Jan-Ivar Lorentzen.

Kampen kunne du følge live her

LES OGSÅ: Follo HK vil melde seg på i medaljekampen

Artikkeltags