HAUGALAND: Follo HK slo Haugaland 32–25 (16-9) søndag kveld. Det etter å ha ankommet hallen kun én time før kampstart. En busstur som var antatt å ta syv timer – tok ni timer.

– Vi fikk varmet opp bra, og mentalt greide vi å glemme den lange bussturen. Da kampen startet var vi 100 prosent fokusert på det vi skulle gjøre. Jeg er stolt av laget og over at vi greide å være profesjonelle, sier banens gigant Vasja Furlan.
 

Tok kommandoen

Follo HK-spillerne kom kjapt ut av blokkene i SYSCO Arena og ledet 10–6 etter et drøyt kvarter. Ved pause var ledelsen på hele syv mål, og det uten topp målvakts- og forsvarsspill.

– Det ble en litt merkelig 1. omgang. Vi fikk nesten ingen redninger og 3-2-1-forsvaret vårt satt ikke spesielt bra. Det fine var jo at vi scoret i nesten hvert angrep. I pausen tenkte jeg, at pokker, vi kan ikke fortsette å spille så dårlig bakover. Det ble imidlertid ikke så mye bedre i 2. omgang, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen.

Vilje

I starten av 2. omgang fikk vi se et langt mer aggressivt hjemmelag. Etter snaue ti minutter var Haugaland bare tre mål bak Follo HK. Furlan & co. hadde imidlertid flere gear og dro ifra igjen. Den tredje strake borteseieren var et faktum. Det har Follo HK aldri greid i Postenliga-sammenheng tidligere.


– Vi har fin flyt nå og den ville vi opprettholde i dag. Det skal ikke spille noen rolle om vi spiller hjemme eller borte. At vi nå står med tre seirer på utebane på rad er viktig, etter at vi gjennom hele fjorårssesongen slet på bortebane, sier Furlan.

– Hva har skjedd med dere?


– Det sitter i hodene våre. Vi må opp 20 prosent når det gjelder vilje for å vinne borte. Det greier vi nå, sier Furlan.
 

Fornøyd trener

Trener Lorentzen er godt fornøyd med at laget nå har tatt åtte av åtte mulige poeng på de fire siste kampene, selv om prestasjonen var dårligere enn resultatet i kveld.


– Med tanke på at vi hadde ni timer i buss er det flott å kunne vinne vår fjerde kamp på rad. Det var ingen toppkamp, men vi vinner. Vi gikk inn i en uke med tre kamper, og uavhengig av hvem vi møter er man jo avhengig av krefter og energi for å prestere. Det har vi greid og vi har fått brukt mange spillere. Flere har fått ytterligere Postenliga-erfaring, sier Lorentzen.
 

Lang tur

Nå venter ni nye timer i buss før gutta er hjemme igjen mandag morgen.


– Busstur er penger spart og poeng hentet, sier en fornøyd Lorentzen.
– Det var en helt suveren og flott tur ned hit. Vi skal kose oss på bussen hjem også, lover Vasja Furlan.Seieren fører Follo HK rett inn i tetstriden. Laget ligger nå på en 5. plass på tabellen med ti poeng. Det er like mange som seriefavoritten Elverum, som har spilt en kamp mer enn Follo HK. Haslum og Fyllingen topper med 12 poeng, men begge disse lagene har også spilt en kamp mer enn Follo HK.

KAMPEN KUNNE DU FØLGE HER!

TABELL POSTENLIGAEN