Gå til sidens hovedinnhold

Håndballdramaet endte uavgjort

Artikkelen er over 9 år gammel

LANGHUS: Follo HK spilte uavgjort 24–24 mot Nøtterøy i kveldens skjebnekamp i Follotrykk Arena. Resultatet betyr at Follo HK må ha hjelp av Herulf Moss i siste serierunde for å ha en sjanse til å nå sluttspillet. Herulf må slå Nøtterøy på bortebane, mens Follo HK må vinne mot Sandefjord i Sandefjord.

Kyrre Johannesen reddet ett poeng for Follo HK i kveld da han iskaldt satte inn et straffekast ni sekunder før full tid. Til tross for kun én redning i 1. omgang ledet Follo HK utrolig nok 15–13 ved halvtid.
Trener Jan-Ivar Lorentzen oppsummerte det hele slik.

– I 1. omgang var vi gode og burde hatt en større luke. Vi hadde et glimrende forsvarsspill, så er det dessverre sånn at vi sliter bakerst. Det handler om selvtillit først og fremst tror jeg. Vi må jobbe med noen positive tanker når det gjelder de i gult bakerst, sier Lorentzen, og fortsetter:

– Det rare er jo da, at man sitter igjen med tanker om at man skulle sluppet inn færre mål, når man kun har sluppet inn 24 i en herrekamp i Postenligaen.

Tror på hjelp

– Du har tidligere i sesongen garantert en sluttspillplass for Follo HK. Hva tenker du om det nå? Dere må slå Sandefjord, og dere trenger hjelp av Herulf mot Nøtterøy for å ha en sjanse. Får dere det?


– Østfoldinger kan du alltid stole på. Så er det sånn at jeg gjerne tar kritikk for at jeg har lovt sluttspill. Det er helt greit og det står jeg helt og fullt inne for. Nå handler det om å unngå å bli nummer ti, sier Lorentzen.


– Kyrre Johannesen kaller det en liten katastrofe hvis dere ikke kommer til sluttspillet. Hva sier du?


– Jeg vil kalle det en fiasko. Denne klubben, med denne hallen, og denne spillerstallen, skal være gode nok til det, mener Lorentzen.

Er rett mann

– Mange roper på trenerens hode når det går dårlig. Du skal jo fortsette som Follo HK-trener. Hvordan skal du snu dette, og er du rett mann til å gjøre det?


– Jeg hadde ikke søkt jobben om jeg ikke trodde jeg var rett mann. De som har håndballfaglig kompetanse ser sikkert at vi prøver på de riktige tingene, men vi sliter med selve utførelsen. Det er jo ikke det at Lars (Abelsen), Ole (Viken) og Jan-Ivar ikke har kompetansen som skal til, sier Lorentzen.


– Ja, dere var jo gode før jul. Dere har vel ikke blitt dårligere trenere på to måneder?


– Nei, jeg tror ikke det. Jeg synes også at vi har løftet oss nå. Vi løftet oss mot Elverum sist, og det var et steg i riktig retning i dag også. Det blir litt bedre for hver gang, sier Lorentzen, og legger til:


– Det blir ingen “walk in the park” å reise til Sandefjord å ta to poeng heller, påpeker Follo HK-treneren.

Follo HK kan få kvalik selv med seier i Sandefjord

Follo HK ligger nå på 9. plass med 18 poeng. BSK/NIF ligger på kvalikplassen (10. plass) med 18 poeng. Over der ligger Nøtterøy med 20, og Viking med 20. Skulle så skje, at disse fire lagene står på 20 poeng etter den siste serierunden onsdag, vil det bli en egen tabell satt opp etter disse lagenes innbyrdes oppgjør. 

La oss tenke oss følgende: BSK/NIF, Viking og Follo HK står med 20 poeng etter onsdagens kamper. Tabellen disse tre lagene  i mellom gir da BSK/NIF seks poeng , Viking fire poeng og Follo HK to poeng. Da må Follo HK ut i kvalifisering.


KAMPEN KUNNE DU FØLGE HER!