LANGHUS: Magnus Jøndal scoret åtte mål på åtte sjanser da Follo HK utklasset BSK/NIF 31-21 (14-8) i Follotrykk Arena søndag kveld. Et par av scoringene var av den lekre sorten også. En kamp mange trodde skulle bli jevn ble alt annet enn det. Et bunnsolid forsvarsspill og et angrepsspill som var bedre enn på lenge la grunnlaget for seieren.

- Forsvarsspillet satt skikkelig i dag. Vi hadde forberedt oss godt på hva de kom med. Det gikk bra. De hadde ingen overraskelser, sier Magnus Jøndal.

- Angrepsspillet var bedre enn vi har sett det på lenge?

- Ja. Vi var ganske tålmodige fremover i dag. Tidligere har vi avsluttet på dårlige sjanser. Det gjorde vi ikke i dag. Vi har jobbet mye med det som skal skje fremover på banen, og i dag fikk jeg en del utspill på kant også. Det fungerte bra, sier Jøndal.

Han spilte to solide landskamper for Norge i forrige uke, og fortsatte med storspill søndag.

- Det gikk bra på samlingen og åtte av åtte i dag må jeg være fornøyd med. Det er en bra prestasjon, sier Jøndal.

- Dere har seks poeng nå, og færre kamper enn de andre lagene. Hvor kan dette ende?

- Topp seks er målet, men det fordrer at vi stabiliserer oss på det nivået vi så her. Det blir viktig å være stabile fremover, sier Jøndal.

For første gang i år var det litt god gammel stemning på tribunene i Follotrykk Arena. 944 tilskuere fikk med seg utklassingen.

Kyrre Johannesen var blant dem som kriget mest, og best, bakover hos Follo HK i kveld. Han er enig med Jøndal i at tålmodigheten fremover var en nøkkel til suksess mot BSK/NIF.

- Det var solid i alle spillets faser. Fremdeles har vi litt å hente i ankomstspillet. Bakover var vi solide. I det etablerte angrepsspillet var vi veldig disiplinerte og lot oss ikke stresse av at de hadde et voldsomt lavt tempo. Vi var tålmodige og hadde bra uttelling på skuddene i dag, sier Kyrre Johannesen.

Follo HK ligger i øyeblikket på en 9. plass på tabellen, men har kun spilt fem kamper. Bodø, med ett poeng mer enn Follo, innehar 8. plassen med syv poeng.

TABELL POSTENLIGAEN

KAMPEN MOT BSK/NIF KUNNE DU FØLGE KAST FOR KAST HER