Gå til sidens hovedinnhold

60 minutter unna finale i Spektrum

Artikkelen er over 9 år gammel

DRAMMEN: Follo HKs G20-lag slo Drammen 34–27 (15-15) i dagens NM-kvartfinale i Drammenshallen. Sluttresultatet lyver litt. Kampen var mer spennende enn som så.

Elendig start

Det var nemlig hjemmelaget som kom best i gang og ledet både 6–1 og 9–3 før Follo-gjengen fikk skuldrene ned på riktig nivå. Ved pause hadde Follo kontakt på 15–15. I starten av 2. omgang rykket Drammen ifra igjen og fikk en tremålsledelse. Etter drøye 13 minutter av 2. omgang hadde Follo føringen i kampen for første gang. 23–22 ledelsen bare økte, og Follo ledet 27–23 da 20 minutter var spilt. Derfra og inn ble det en parademarsj.


– Vi kom på banen med litt høye skuldre. Heldigvis fikk vi de ned utover i kampen. Fra midten av 2. omgang styrte vi det hele bra, sier Follo HK-trener Thomas Sigolsen.

To faser

– Kampen var vel mer spennende, også for dere på benken, enn det sluttresultatet skulle tyde på?

– Det er jeg helt enig i. Det var en spennende kamp. Jeg mener vi avgjorde kampen under to viktige faser. I 1. omgang hvor vi la om fra 6–0 til et mer offensivt forsvarsspill. Da fikk vi kontakt. Kampen snudde enda mer i vår favør da vi la om til 5–1 i 2. omgang. Da fikk vi kontringene vi skulle ha, og den roen vi trengte, mener Sigolsen.


– Dere er 60 minutter unna en NM-finale i Spektrum. Kan dere gå hele veien?


– Vi får se. Det er veldig mye kvalitet i dette laget. Får vi satt forsvaret har vi veldig mye kvalitet i angrep. Det blir spennende å se semifinaletrekningen, avslutter Follo HK-treneren.
De fleste spillerne var enige om at det var viktig å unngå favoritten Bækkelaget i en semifinale.


Bildeserie fra kampen.

I tirsdagens ØB: Les om G20-spilleren som har vært i to NM-finaler tidligere uten å få spille.