Gå til sidens hovedinnhold

Ås til topps på tabellen

Artikkelen er over 6 år gammel

TISTEDAL: Ås klarte å få med seg ett poeng tilbake til Ås da de spilte 2-2 mot formlaget Tistedalen lørdag ettermiddag. Mathias Iversen sendte de grønnkledde i føringen midtveis i første omgang, men hjemmelaget kom tilbake og kunne gå til pause med en 2-1-ledelse. Marius Tronbøl utlignet til 2-2 et snaut kvarter før slutt og sørget med det for poengdeling.- Det var aldri noen stor fotballkamp for banen var veldig bløt og tung. Det var nesten umulig å spille på den og det ble mye mer direktespill enn vi er vant til, sier Tor Arild Haddal.

I den grad kampen lot seg styre på det bløte underlaget var det Ås som var det førende laget, ifølge Ås-treneren.

- Vi ligger og trykker. De scorer på to av tre sjanser. Vi kommer bakpå til pause, men vi scorer ett til og vi skaper nok sjanser til å vinne. Alt i alt var det en solid kamp av oss. Tistedalen har vunnet mange fotballkamper i høst, sier han.

Ås-treneren var godt fornøyd med skiftet hans spillere la inn.

- Innsatsen vi la ned var upåklagelig. Vi viste god moral, sier han.

Kan avgjøre hjemme

Ås har som kjent allerede rykket opp, men har satt seg som mål å vinne sin avdeling.

- Det er alltid greit å ha noe å spille for. Vi visste at ett poeng ville holde før vi gikk på banen i dag, påpeker Haddal.

Det ene poenget laget sikret seg mot Tistedalen har vippet alt i Ås favør. For Borgar gikk på et overraskende tap hjemme mot bunnlaget Mysen. Det betyr at Ås er på tabelltopp, med én kamp igjen å spille. Med langt bedre målforskjell enn Borgar tar Ås avdelingsseieren med seier hjemme mot Rakkestad på fredag.

- Det er slik det skal være og det liker vi. Da har vi muligheten til å avgjøre selv på hjemmebane. Det er opp til oss, sier Tor Arild Haddal.