Gå til sidens hovedinnhold

Ås kunne sende champagnekorkene til himmels

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅS: Fem år etter at laget spilte i 3. divisjon sist er Ås tilbake på nivå fire i norsk fotball. Og det etter et fyrverkeri av en fotballkamp mot Drøbak/Frogn 2 på Frogn kunstgress. Kampen endte til slutt 4-4.

DFI gikk opp til 4-3 da kampuret viste 91 minutter. Da de fleste med grønne sympatier hadde gitt opp håpet om poeng og sprudlevann etter kampen, dukket Stein Kjetil Gimre opp. Han fikk drømmetreff like innenfor spissen av DFIs sekstenmeter og ballen forsvant inn i bortre hjørne. Da var det spilt 93 minutter og Ås-benken gikk bananas.

- Det var ekstremt godt å få den, sa dagens Ås-helt Stein Kjetil Gimre etter kampen.

Se video fra jubelscenene og intervjuer med Gimre og trener Haddal HER!

Kanonstart

Mandagens kamp åpnet på beste mulige vis for Ås. Allerede etter fem minutter ordnet Mathias Iversen 1-0. Til store protester fra DFI-leiren. Soleklar hands i forkant av goalen mente de.

Det som så ut til å bli en «walk in the park» for Ås ble definitivt ikke det. Etter 15 minutter dundret Mehmet Atik et langskudd i tverrliggeren. Et lite varsko om at naboen ikke ville gjøre dette til en transportetappe for Ås. Etter en halvtime kom da også utligningen. Lars Thomas Landvik Isaksen fikk stå helt alene inne i feltet og heade et frispark i mål.

Målfest

Det var et Ås-lag som ikke kom opp mot normal standard vi fikk se i kveld. Bevegelsene var dårlige noe som alltid vil gå utover pasningskvaliteten. Noe det også gjorde.

Likevel var det en kalddusj da David Coulibaly ordnet 2-1 til DFI 2 fra kloss hold fire minutter etter pause. Like etter bommet Stian Fiske på en gigantsjanse da han fra tre meter regelrett bommet på ballen på et innlegg.

65 minutter var spilt da Ås fikk en gylden mulighet til å utligne. Mathias Iversen ble felt på klønete vis på vei vekk fra mål, men innenfor sekstenmeteren. Straffesparket fra Kim Adrian Kralani ble imidlertid keepermat for DFI-keeper Simen Godlien. Bare få minutter senere sto det 3-1. En ny dødball ble headet i mål av Landvik Isaksen, også denne gang i umarkert utgave.

Snaue kvarteret før full tid var det Ås sin tur til å score på frispark. Mathias Iversen kom høyest og flikket læret i mål. Da var det nytt håp for Ås. Og ti minutter før full tid ble det ny jubel. Superreserve Knut Anders Andressen satte ballen i mål fra 8-9 meter.

Kampen så definitivt ikke ut til å ebbe ut med 3-3. DFI hadde et nytt forsøk i tverrliggeren etter 86 minutter. Like etter var Martin McCarthy svært nære på en heading, Ballen snek seg imidlertid centimeter utenfor.

Så – etter 91 minutter ble det 4-3. Samale Wais scoret fra kloss hold, det de aller fleste trodde var seiersmålet. Det var imdlertid før Stein Kjetil Gimre brukte godfoten etter 93 minutter og sendte de grønnkledde fra Ås til himmels.

Askim som lå nærmest Ås tapte 4-1 borte mot Kvik Halden 2 i kveld. Den kampen var ferdig 20 minutter etter kampen på Frogn kunstgress. Det betyr at Ås kunne kostet på seg å tape dagens kamp og likevel være klare for 3. divisjon.

Tabell 4. divisjon